Румънеца и Енчев съдят семейство Стораро

26 Юли 2023, 16:00


Рапърите си търсят правата заради плагиатство на хита „Пипни ме тук”


Нова война гръмна в родните музикални среди, пише Филтър. Този път от двете страни на барикадата са Румънеца и Енчев и семейство Стораро, а ябълката на раздора е емблематичната песен на рап дуото „Пипни ме тук“. Парчето, което излезе преди повече от 2 десетилетия, и до днес е сред най-успешните и разпознаваеми в съвременния музикален пейзаж. През миналата година обаче то беше изплагиатствано и употребено в цели 4 песни. Композицията и текстът могат да бъдат разпознати в парчета на няколко изпълнители, сред които Фики, Тони и Емрах Стораро.


Преди 6 месеца музикалното семейство пусна Espanola baby, която бързо се превърна в хит в дискотеките. В песента обаче се откриват елементи от „Пипни ме тук“. Оказва се, че Стораро не са говорили с Румънеца и Енчев, а рап дуото възприема това като кражба.

„Едно цяло семейство, и тримата изпълнители, я правят песента няколко песни. Никой не ни се обади да ни пита. Би трябвало да няма съдебни дела и искаме да се разберем с тези хора по добрия начин. Ако продължават да ни се подиграват, ако се наложи, ще си търсим правата. Никога не съм вярвал, че някой ще ни вземе най-големия хит и ще го направи кючек! Някой казва, че един такт може да се вземе, няколко думи. Не, не може. Това са български измишльотини, които ги казват хора, които изобщо не разбират от авторски и сродни права, но са достатъчно самоуверени и нагли, за да не питат. Тук никой не уважава никого“, категорични са Румънеца и Енчев.

Засега нито семейство Стораро, нито останалите изпълнители, които евентуално са заимствали от „Пипни ме тук“, не коментират скандала. По всичко личи, че рап дуото няма да остави така нещата. Още повече след като се събраха и пуснаха нова песен след повече от 6 години пауза.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Браво
преди 2 месеца
-9
Нека тези мазни чалгари разберат,че не може вечно да плагиатстват и печелят от чуждия труд.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Патурко
преди 2 месеца
-1
Е те какво очакват от фамилията с лилави венци?!? Те не обичат да дават а само да вземат! Къде се е чуло и видяло мангалерос да дава пари!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени