Сашо Роман: Емил Димитров издъхна самотен, забравен и в мизерия!

https://hotarena.net/laifstail/sasho-roman-emil-dimitrov-izdahna-samoten-zabraven-i-v-mizeriia HotArena.net
Сашо Роман: Емил Димитров издъхна самотен, забравен и в мизерия!

Последната година от живота си Емил Димитров буквално мизерствал, довери пред \"България Днес\" фолкпевецът Сашо Роман. Той е бил сред колегите на естрадната легенда, които го почитат като творец, допринесъл много за славата на България.

\"Запознахме се на един концерт с Емил. И станахме приятели, въпреки че пеем в различни жанрове\", върна лентата назад бившият солист на \"Ку-ку бенд\". Сашо Роман не намира друга дума освен \"позор\" за това, което е трябвало да изпита в последните си земни дни изпълнителят на \"Моя страна, моя България\".

\"Емил получи инсулт, състоянието му беше тежко. Събираха средства за него, писаха, че са му помагали и Лили, и Богдана, и бившата му съпруга Грета Ганчева, и синът му, и Васил Андреев\", каза любимецът на Слави Трифонов.

За съжаление, когато Емил е покосен от мозъчен удар, самият Васил Андреев, дългогодишният текстописец и близък приятел на поп иконата, вече е с разклатено здраве и издъхва през 1999-а.

\"Бях изненадан, че държавата не се опита да му помогне. Оставиха човека и това е\", огорчен е и досега изпълнителят на \"Мой ангеле\".

\"Емил приживе трябваше да получи нещо допълнително, а не да бъде оставен на една минимална пенсия. Защото Емил и Лили са украсите на България\", категоричен е изпълнителят на \"Дяволска жена\". Наскоро Сашо Роман изрази недоволството си от размера на пенсиите на българските певци и музиканти.
\"Ако не са участията, ще гладуваме като кучета\", гневи се фолкизпълнителят.

Дали на Емил 46 лева социална пенсия

Стефка Берова първа в гилдията огласи размера на пенсията на своя колега.


\"Стефка

Стефка Берова


\"Дадоха ни навремето с Емил 46 лева пенсия, социалната. Той я получи по болест, а аз по възраст. То не е обидно, то е по-скоро смешно. Защото цяла България и кучетата ни познават. Казаха ни: \"Ще доказвате в съда с трима свидетели, че сте работили\", спомня си бившата половинка на Йордан Марчинков.

 

4 Коментара

Галин Маринов

преди 2 години

Първо не правете реклама на Куку Бенд, на гърба на великият Сашо Роман...Куку Бенд са като дечица сравнение с него...Второ България е най пропадналата мизерна държава в Европа...В тази помия на нашата родина никои не може да се реализира като хората...Емил Димитров е един от най великите личности и е срамота да си иде на ония свят е така все едно не е никои...Позор и срамота за българщината, бай ганьовщината по скоро...Но да си го кажем така,,българите 600 години не могат да се оправят и никога няма да се оправят...

Коментирай

!!!!!!!!

преди 2 години

В самота ли е живял Емил? Нали при него живеят сина му и снаха му. В мизерия ли е живял ? Снимките в дома му оставят друго впечатление. А всичко писано за купоните и запоите ? Това без пари ли е ставало. А по въпросаза пенсиите - всеки работещ в България имаше трудова книжка. Там пише къде и колко си работил. На основание на доказан по този начин трудов стаж се пенсионираш и получаваш пенсия, каквато ти се полага.

Коментирай

maionezata

преди 2 години

koga 6e se oravat bulgarite be?

Коментирай

ами,

преди 2 години

Този Сашо Роман да не ровичка кокалите на великия Емил Димитров,а да гледа собствените си осигуровки които внася и е внасял през годините от хонорари.Внасяш,взимаш,не внасяш/а само харчиш хонорар/и не взимаш висока пенсия.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.