Щерката на Ники Кънчев навърши 14, „Обичайте живота, хора!”, призова водещият

13 Ноември 2022, 15:00


Ники Кънчев има щастлив повод да почерпи, защото дъщеря му Мари София празнува рожден ден. „Слънцето на тати стана на 14! Обичайте живота, хора!”, написа известният водещ в социалната мрежа. Почитателите му побързаха да честитят празника на девойката, която е наследила своята любознатеност от баща си.

 

Кънчев не крие, че най-голямата му болка е свързана със загубата на другата му дъщеря. Мария София имаше близначка, която почина скоро след раждането си. Бебета се появиха на бял свят преждевременно и едното от тях не успя да издържи, въпреки престоя в кувьоз и усилията на лекарите.

Заради трагедията журналистът дълго време криеше щерка си и избягваше да се появява с нея в публичното пространство. Той и сега се старае да я пази от любопитството на медиите и феновете. Запознати издават, че тийнейджърката вече говори няколко езика. Според учителките ѝ е пълна отличничка. „Тя е гордостта на семейството!”, категорични са близките на Ники.

Майката на Мари София се казва Даниела. Водещият вече 25 години споделя живота си с нея. Двамата се влюбват през далечната 1997 г. и до ден днешен са заедно, макар и без подпис. Въпреки че Дани някога мечтае да се види като булка, Кънчев е категоричен, че сватба не им е необходима.

Той хвърля око на настоящата си жена, когато и двамата започват работа в „Дарик” радио. Тогава тя е част от рекламния отдел, а Ники води предаването „Купон на изток от рая”. Студиото му е на тавата, а етаж по-долу се намират офисите на медията. Водещият харесва Даниела и редовно се отбива при нея, за да я ухажва. Не след дълго брюнетката пристава на журналиста и започват връзка.

Рекламистката скоро се нанася да живее при него, но все още не мислят за семейство и деца. Чак след 8 безгрижни години, изпълнени с купони и без сериозни ангажименти, влюбените решават, че вече им е време да станат родители. Въобразяват си, че ще се случи бързо – та нали са още млади. Съдбата обаче има други планове.

Минават година - две, а Даниела така и не успява да зачене. С Ники тъкмо обмислят да тръгнат по доктори, когато в един прекрасен летен ден рекламистката осъмва с положителен тест за бременност. Щастието на семейството е неописуемо, но за съжаление не продължава дълго. Когато навлиза в третия месец, Даниела прави спонтанен аборт.

Щом болката от загубата утихва, с Ники подновяват опитите за бебе. За съжаление, отново не се получава. Даниела забременява още няколко пъти, но така и не успява да задържи плода. Тогава Кънчев и жена му се обръщат за помощ към едни от най-добрите специалисти по репродуктивна медицина в страната. Благодарение на тях,  рекламистката забременява с близнаци.

Водещият е на седмото небе, когато научава, че бебетата са от женски пол.  Мечтата му да има дъщеря е напът да се сбъдне – при това очаква не едно, а цели две момиченца наведнъж. Бременността на Даниела е рискова и Ники пази в пълна тайна всички подробности около нея. До самото раждане само най-близките им знаят, че очакват дете.

Малките Мари София и Криста се появяват на бял свят през 2008 г., но за беда, сърчицето на една от близначките не издържа и 6 месеца по-късно тя издъхва. Лекарите правят всичко по силите си, за да спасят бебето, което дълго време е в кувьоз, но напразно. Заради трагедията в личния си живот Ники подхваща редица благотворителни дейности с цел набиране на средства за закупуване на кувьози за болници в страната.

 

Бори се с диабет

 

Кънчев неведнъж е признавал, че страда от диебет и спазва строг режим „Не съм очаквал, но след поредица кофти неща, които ми се случиха в живота, ме сполетя и това. В началото не обръщах особено внимание. Случайно споделих пред един приятел, че често ме боли главата и той настоя да се изследвам. Резултатите показаха, че имам твърде висока кръвна захар. Не бях ял нито шоколад, нито друго сладко вечерта, но кръвната ми захар беше 11,6. Е, после разбрах, че има и още по-нагоре – може да стигне 18, 20, 30 дори. Но все пак 11 си е доста високо и си е категоричен диабет”, споделял е водещият. След като научил за състоянието си, той веднага започнал диета, благодарение на която сега успява да контролира болестта си.


Помага на начинаещи журналисти

 

Ники винаги е готов да подаде ръка на талантливи млади хора, които тепърва навлизат в медийните среди. Той си спомня колко е уплашен е бил, когато е започнал кариерата си, затова се старае да подкрепя  начинаещите журналисти.

„Винаги помагам на млади колеги в техния старт. Принцип ми е в живота. Началото е трудно за всеки, аз самият се ослушвах като гърмян заек преди първото ми посещение в редакцията на "Студентска трибуна" зад опашката на Коня. Исках да пиша, но ме беше страх да се представя на журналистите, които ми се виждаха като богове. Няколко пъти спирах, тръгвах, по едно време дори се отказах и се обърнах да си ходя, но едно старо и леко прогнило стъпало предателски изскърца под краката ми. Някой се провикна отвътре: „Кой е?”. И вече нямаше връщане назад. Никога няма да забравя хората, които ми подадоха ръка тогава. Иван Греченлиев седна бащински и мъжки, проведохме един разговор и ми тикна в ръцете едно читателско писмо на студент от Търговище, който нещо се оплакваше от работата на тамошния Младежки дом. Демек прати ме в командировка. И така се завъртя колелото за мен...”, спомня си Кънчев за първите стъпки в професията.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени