Силвия Кацарова: Възродителният процес беше извращение, поповете опяваха мюсюлмани!

04 Октомври 2022, 13:05


Като голяма грешка на тогавашните управляващи Силвия Кацарова определи преименуването на българските мюсюлмани,  наречено „възродителен процес“.

Това се случи по време на представянето на мемоарната книга на Богдана Карадочева и Стефан Димитров миналата седмица. 

Солистката на култовата банда от 80-те години LZ бе провокирана от непубликуван в книгата на Богдана спомен за ексцесиите по време на възродителния процес в родопския край, където по това време изпълнителката на „Дано“ е била на турне с други БГ звезди от естрадата.

"Онези, които провеждаха на местно ниво преименуването, също направиха много извращения“, категорична е Кацарова.

 Богдана Карадочева върна лентата назад към свои участия през този период в родопски градове.

"Това бяха тъжни хора, не реагираха нито на песните, нито на скечовете... Какви неща само ми разказаха момичетата от Младежкия дом в Момчилград! Как всички мюсюлмани - от новородено бебе до стогодишни старци, са излезли и са тръгнали към Младежкия дом, виейки като кучета. И тогава с маркуча са ги разгонили. Още  ми се къса сърцето. Преболедувах го“, разкри Богдана Карадочева.

"На погребение на мюсюлмани даже са викали попове“, допълни картинката Силвия Кацарова. Тя разкри още как са били унищожавани надгробните паметници на мюсюлманите в цяла България.

В друго интервю поп певицата споделя друга версия за преименуването. На нея, доверява тя, никой не й е наложил името Силвия, а свекърът й Тодор Кацарова я посъветвал да отиде да си го смени сама. Рожденото име на Силвия Кацарова е Силвер Нури, писа "България Днес"

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
е
преди 2 месеца
0
Госпожо Нури (по-известна като Кацарова), дали ако носехте с гордост обичаното от вас турско име щяхте да имате професионалния успех, който имахте? Всяка епоха си има плюсовете и минусите. Не се изкарвайте жертва, ако обичате!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
е
преди 2 месеца
0
И турското робство не ни е било приятно! За тогавашните извращения нещо да се каже?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди 2 месеца
-1
Е как никой,ето тогаващния и свекър и го е наложил.След промените можеше да си върне рожденото име.Защо не го направи? Защо не отиде да прави кариера и защо два пъти се омъжва за българи?И да назовава цялата истина не само половинчато. Този процес го направи БКП=БСП=ДС като в него участваха и доста от нейния етнос.И беше в отговор на подривна дейност и атентати пак от нейния етност подтиквани и подпомагани от Турция.Това грешно решение на Тодор Живков не е дошло от нищото.Събужда се една сутрин и решава да прекръсти мюсюлманите в България.Да ама не БАШ.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени