Силвия Лулчева попиля в ефир Митьо и Бесте Сабри от „Тази събота и неделя”

05 Ноември 2023, 12:10


Въпроси от госта, в които някои може да са съзрели нюанс на заяждане, и отговори от водещите уж пояснителни, а звучаха като оправдания, се размениха в деня за размисъл в предаването „Тази събота и неделя” по Би Ти Ви. В динамиката си разговорът между тандемът Митьо Маринов и Бесте Сабри и актрисата Силвия Лулчева в един момент доби комични измерения. Бе зрелищен, но пък фин скандал, понеже нито веднъж не се наруши добрия тон, макар че имаше такъв шанс, и не се стигна до откровено заяждане или обида. И така направиха силно впечатление. Водещите ту бяха със замръзнали усмивки, ту със стъписани физиономии, а накрая гостенката спонтанно реши да си ходи.

 

Да не е станало нещо преди ефир?, чудеха се после зрители в социалните мрежи. И как иначе, след като Силвия Лулчева скастри водещите още за „добър ден”. Причината – пропускът им да се насладят на новото й представление „Булчинската рокля” в Сатиричния театър, а пък я питат за него. В резултат тя възкликна: „Ама аз мислех, че сте го гледали”.

Младите и доста неопитни водещи Митьо и Бесте опитаха да се пошегуват, че не са успели, понеже цяла нощ се подготвяли за предаването, но Силвия не отстъпи: „Добре, какво гледахте последно в театър? Без значение кой. Кой спектакъл?”. „Ох, ще ви излъжа, сега ми се преплитат”, промълви Митьо и, като сложи два пръста на брадичката си, даде вид, че се рови в спомените си. Колежката му бе готова с отговор. Гледала представление с Любо Нейков в Сатиричния театър, но не се сещала за името му. С Алекс Сърчаджиева били на сцената.

Актрисата предложи да поговорят за пиеса, която са гледали. Водещите пък настояха тя да представи новата, в която участва, за да привлекат публика. Зрители не липсват, отвърна им Силвия. Даже понякога вървели преди актьорите в желанието си да правят смислен, сериозно смешен театър. „Въпросът е вие да идвате, за да може да обменяме мисли”, допълни тя. Митю и Бесте опитаха да се пошегуват, обръщайки се към продуцентите си с молба да ги пускат на театър. Е, те не ви забраняват, допусна Силвия, и нямат управление към вечерните ви занимания. Напротив, отвърнаха водещите. „Продуценти, вземете мерки. Купете им карти, както за фитнес, така и за посещение на театралните салони, които са широко отворени за всички”, натърти Лулчева.

Водещите пак питаха за новата постановка, което като че подкладе отношението на актрисата към тях и разговорът стана комичен. Няма какво да се издава от пиесата, възкликна тя, всичко било на показ, сцената е метър и нещо височина и с колегите й нищо не криели. Добре, съгласи се Сабри, става въпрос за сватба и любов. Не, поправи я гостенката. „Какви проблеми разкрива тогава за съвремието ни...”, не се даде Бесте Сабри. „Ами какво има под булчинската рокля?”, отвърна актрисата. „Какво?”, поинтересува се водещата. Силвия изненадващо разясни - лъжа, недоверие, съмнение, все неща, които се случват, когато се заключи вратата на жилището. Но нямало защо да коментират сюжета. Зрителите ходели на театър, за да видели как по интересен начин се говори за добре познати истини, подчерта Лулчева и продължи с кратко разсъждение за желанието на хората да общуват чрез изкуство.

Изглеждаше, че томахавките са заровени. Май и Митьо се заблуди, защото спонтанно изтъкна лично впечатление. В последните години като че ли човек по-трудно се разсмивал. „Просто сте много млад. Сигурно всеки на вашата възраст започва да се усмихва малко по-малко и решава, че световно хуморът е изключен. Не, има хумор, сатира и е въпрос на вътрешна настройка дали имаш очи, уши, сърце да го чуеш”, сряза го Силвия. Митьо веднага я попита дали хуморът се е променил. Аз съм млада, изтъкна тя. Така че не можела да прецени, нямала изследване. Митьо Маринов й припомни какво е казала, но явно грешно бе разбрал. „Не, казах ви, че на вас така ви се струва, защото влизате в периодите на по-възрастен...”, заговори тя, но водещият я прекъсна с вметката „кричиеска възраст”.

Силвия, която този август празнува 54-тия си рожден ден, запази самообладание и продължи откъдето бе спряла: „...етап, в който не ви е чак толкова смешно.” „Не, аз се забавлявам”, отвърна Митьо.

Усетила накъде поема разговора, Бесте Сабри опита да смени темата с тази за изборите. „Свършихме с театъра?”, попита Силвия Лулчева ухилена. Тв тандемът я подкани да продължи, ако смята, че има какво още да се каже. „Не, моля ви се, давайте нататък. Опитвам се да ви разсмивам, но не успявам и се чудя на какво да застана. На ушите си. Кажи?”, обърна се Силвия към Сабри. Последва кратко обсъждане на новата тема. Изглеждаше, че вече има обрат в настроенията. И така да е било, оказа се за кратко.

Преди да имаш претенции, заяви Силвия, трябва да имаш изисквания към себе си. От дума на дума се стигна до философския въпрос дали животът изненадва. Изненадва, отвърна Силвия, и се върна на темата за ходенето на театър и по-конкретно за не ходенето на театър от страна на водещите. Четвърта премиера има от началото на сезона в Сатиричния театър. С такава скорост работи ръководството му. „Ето, дори не смогвате да видите всички заглавия”, напомни актрисата мило и допълни, че в деня за размисъл можело да отидат на театър да си избистрели главите или да посетят изложба, концерт.


Подкани ги да ходят на театър и за довиждане. Сигурно това щеше да е финалната реплика от гостуването й, ако Митьо Маринов не се бе пошегувал пак с искане ръководителите им да ги пускат на театър. И аха да премине към анонса за следващата тема в предаването, но Силвия го прекъсна: „Пак имаш изисквания към другите, а не към себе си”. Той се съгласи, че има към другите. „А към себе си?”, не отстъпи тя. И към себе си имам, отвърна той. „Да ги чуем”, подкани го актрисата, макар че вече не бе в кадър, при което физиономията на Митьо посърна, а усмивката на колежката му замръзна. „Чудите се как да ме изгоните, добре, довиждане...”, възкликна Силвия Лулчева, грабна чашата с вода и тръгна да напуска студиото. „Не, заповядайте, седнете, останете с нас”, върна я Бесте Сабри, а Митьо уточни, че просто трябвало да продължат предаването.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Тодор П
преди 3 седмици
-2
Бахти преразказа!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Aĺex
преди 3 седмици
-3
Не гледам тъпи БГ телевизий! В тая държава освен простотий друго няма!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Димитрова
преди 3 седмици
-3
Заради тази "двойка" престанах да гледам БТВ.Студиото привлича може би "подрастващото" поколение,към което спадат и самите водещи но не и интелигентния зрител ,на когото трябва да дадат информация и да я надградят.Може и да имат образование но не са образовани!Нужна им е обща култура,а и житейски опит.Само рехаво подплатено самочувсвие никак не е достатъчно!А и появата в ефир на тази двойка говори зле за тези ,които са ги преценили за подходящи водещи.И са подценили зрителите си!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
МОЛИ
преди 3 седмици
-44
СЪЖАЛИХ ,ЧЕ ТОЛКОВА СЪМ Я ХАРЕСВАЛА.ТЯ ДОЙДЕ НАХЪСАНА ОТ ВРАТАТА .ТОВА СЛУЧАЙНО ЛИ БЕШЕ???НАПРАВО МЕ ОТВРАТИ С ПОВЕДЕНИЕТО СИ.А,КОГАТО БЕСТЕ БЕШЕ РЕПОРТЕР И ПРЕДАВАШЕ ОТ ОНАЗИ ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ В ГУРЦИЯ,КЪДЕ БЕШЕ ТИ ЛУЛЧЕВА???УВАЖАВАЙ ТРУДА И НА ДРУГИТЕ!АМА,ДРУГИТЕ БИЛИ УТВЪРДЕНИ ВОДЕЩИ.ДА И С НЕ МАЛКО ПРОТЕКЦИИ,НАЛИ???ХАЙДЕ СТИГА СТЕ СТАВАЛИ АДВОКАТИ!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
…….
преди 3 седмици
-2
Не можеш да отречеш че младежа , Митьо , беше напълно неадекватен… дори не се усети колко е ПРОСТ, , а за Вашата любимка бесте ….може би силата и е в друга област на журналистиката…иначе казано и двамцата са като карикатура на професионални водещи….
Соня
преди 3 седмици
-44
Стига се заяжда с децата, много ЗЛОБА лъха от теб, който иска ще дойде.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Мила
преди 3 седмици
-55
Защо толкова злоба .... се изля към младите хора. Те са бъдещето Това са моментите на учене .Вместо подкрепа злобата се нанесе пред целия народ. Това ли е примерът ?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Димитрова
преди 3 седмици
-3
Дрън. Дрън.........
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Вива
преди 3 седмици
-8
Гледах Силвия Лулчева и съжалих онези недорасляци от БТВ, Митьо Маринов и Бесте Сабри. Браво на Лулчева, навря тези посредствени и доста неуки младоци, с огромно самочувствие, където им е мястото. Здраво ги нарита, хареса ми, заслужиха си го! Защото това безпросветно и неуко поколение, трябва да чете, ама много да чете! Срам нямат, нищо не знаят, книги не четат, на театър не ходят, изложби не посещават, но интервюта ще правят и само пари са им в главите. Когато се научат, тогава, ако не, все ще се намира някой като Лулчева, дето ще ги мачка и наритва в ъгъла, и с право!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Шекспир
преди 3 седмици
-32
Изключително кретенска статия!!"От нищо нещо"!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Aлоо кретена…
преди 3 седмици
-2
Не ползвай името на Шекспир, богохулство е…
Красимира Недялкова
преди 3 седмици
-4
Те са едно посмешище! Не знам, как може БТВ така пошло да се подиграват със зрителите!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени