Синът на Ламбо - Владимир Данаилов: Татко вече е в рая!

09 Май 2023, 11:00


"Моят баща Стефан Данаилов вече е в рая. Така мисля, надявам се и баба ми Лиляна, която си отиде преди малко повече от 40 дни, и тя да е там. Любимите ми близки, хората, с които израснах, минаха своя път тук на земята и навярно са си взели урока и вече са на по-хубаво място от тук."


Това споделя д-р Владимир Данаилов, синът на легендарния Стефан Данаилов, часове след като кацна в България за панихидата на баба си Лиляна и срещите със семейството.


"Имам само три дни. Взел съм си ги, за да видя майка ми, която има нужда от мен сега. Иначе осем месеца съм работил, без да почивам и един ден, но не се оплаквам. Да си доктор е призвание, наясно съм, че така ще бъде и занапред", споделя Влади.

Влади не сънува баща си, а си говори мислено с него
Влади не сънува баща си, а си говори мислено с него

36-годишният наследник на актьора е в София и за да е до майка си при подялбата на имуществото на баба си, след като се отвори завещанието й. Ирен Кривошиева има сестра и двете се видяха на 40-те дни от кончината на майка им Лиляна. Приживе бившата адвокатка бе дълги години зам.-кметица на Александър Янчулев и разполагаше с много имоти и два апартамента.

"Никога не съм се блазнил от материалното. Не съм профукал наследството на татко, както писаха, защото всеки лев отива за моето образование. Имам да изплащам и студентски кредит. Със съпругата ми Виктория живеем нормално, като всички. Тя е учителка в детска градина, справяме се", казва Влади.

Влади Данаилов и покойният му баща Стефан Данаилов
Влади Данаилов и покойният му баща Стефан Данаилов

Той е щастлив с избраницата на сърцето си, но не иска да говори за Виктория, тъй като тя го е помолила за това. "Жена ми не обича показността, известността, родителите й са богати, но не се възползва от това. А пък аз станах на 36 години и чак сега разбрах какво точно искам и намерих начин, по който да се реализирам. Дълго наблюдавах хора около мен на 20 години женени, на 30 вече с големи деца, на 50 се развеждат, мразят се. Не искам да съм като тях. Чаках дълго този момент и точния човек за мен. И двете ми се случиха. Намерих смисъл на живота си, намерих и любовта. По-добре късно, отколкото никога. И, да, сигурно съм успокоил доста от хората, които се притесняваха за "този лудия". Е, надявам се всеки като мен да намери смисъла. Моят сега е да съм лекар", казва Данаилов, който от осем месеца е общопрактикуващ доктор в болницата в град Хънтингтън в щата Западна Вирджиния. Кариерата му върви повече от успешно и Влади дори е имал честта да бъде на корицата на медицинско списание в Щатите, облечен в докторска престилка. Данаилов-младши често дава интервюта на тема здравеопазване и се е превърнал в истинска сензация. След като завърши обучението си в университета "Маршал", а специализацията му по нефрология продължи повече от половин година, Владимир вече има право да отвори и собствен кабинет.

 

"Не съм броил точно, но поне 16 човека си отидоха пред очите ми, в ръцете ми. Плачеш с тях, разбираш ги, страдаш. Много често ми се случва да се моля с тях и винаги го правя. Това ги успокоява", споделя Данаилов.

Самият той, когато има труден период в живота си, се обръща "със сърцето" към баща си. "Често си говоря с него по този начин, наум, мисля си какво би направил той, какво щеше да каже той, чувствам го като част от мен, сякаш е до мен. Понякога дори му искам прошка за някакви глупости, които правя. И винаги ми е тъжно за него", откровен е Владимир.

От роднините тук доктор Данаилов се чува и вижда най-често с племенницата на Ламбо - режисьорката Росица Обрешкова, и дъщеря й Стефания. "Всички са много готини, разбирам се с тях", казва Влади.

Той се радва и на майка си Ирен Кривошиева, която по думите му "няма да остарее, защото е като вятъра - постоянно прави много неща наведнъж". "Тя е като баба ми, и на 100 години да стане, пак ще изглежда така млада", радва се Влади.

Ирен Кривошиева със сина си
Ирен Кривошиева със сина си

На 36-годишния наследник на Мастера са му най-странни българките, които опитват да изглеждат различно, като си правят много пластични операции.

"Красотата е вътрешна, те се стремят като всички към външния вид, а това е преходно. Човек остарява, няма как, но маловерието в човешката душа и тази алчност ни съсипва - и нас, дето сме от изтока хората, и тези, които са на запад", казва Влади.

Той е категоричен, че няма как стрелбите, които се случиха в Сърбия, да нямат отглас и у нас. "Това е всекидневие в САЩ. Парите и гоненето на материалното направиха так, че хората не се понасят, гледат един през друг и разчитаме на чудеса - някой да дойде и да ни измъкне от блатото. Същото наблюдаваме и с избора на правителство. Няма как да стане, ако сами не си помогнем. Иначе чудеса стават, да, и аз съм виждал такива - бързо лечение, неочаквани резултати в изследвания на пациент, но те са рядкост. Не може само да разчитаме на този горе, трябва сами да се измъкнем от нищетата", смята д-р Данаилов.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени