СКАНДАЛ! Кръчмата на Кобрата в двора на църква!

1627
28 Февруари 2018, 12:34


Ресторантът на Кубрат Пулев се издига в двора на църквата „Преображение Христово“. Заведението е било открито миналия четвъртък, по време на първата седмица на Великденския пост.

Скандалът около ресторанта в двора на църквата избухна през лятото на миналата година. Граждани от кв. Лозенец се възмущаваха, че питейно заведение се намира в двора на църква, при положение, че уставът на БПЦ (ЧЛ. 154, Т.14) забранява да се откриват такива обекти по-близо от 100 метра.

„Току що се връщам от заседание на епархийския съвет по въпроса с тази сграда. Ням нищо нередно и никакви възражения от страна на Софийската митрополия, защото енорийският център и заведението са отделени от църковния двор с ограда и имат отделен вход. Т.нар. ресторант не функционира, защото се очаква подписване на акт 16“, коментира пред „Телеграф“ отец Василий Сарян, председател на храма.

Той твърди, че не е имало откриване на ресторант, а вероятно парти по повод включване на Кубрат в бизнеса на собствениците и допълва, че в никакъв случай в заведението няма да гърмят уредби с чалга.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени