Сменят сърдечна клапа на бащата на Ивайло Вълчев

12 Юли 2023, 12:14


Ваньо Вълчев е в списъка на чакащи за операция на сърцето. Легендарният бургаски поет и автор на естрадни евъргрийни ще ремонтира сърдечната си клапа в София. "Хирургичната интервенция ще бъде извършена в Чирковата болница "Света Екатерина". Надявам се здравната каса да одобри манипулацията да ми бъде направена лапароскопски", споделя майсторът на римите. И допълни, че като цяло се чувства добре, но рядко напуска дома си в Бургас заради жегите.


"Не унивам, живея като младеж в ума си, не се отчайвам", казва поетът и добавя, че най го зарадвала срещата преди седмица, организирана от бургаския кмет Димитър Николов. Той поканил композитора Стефан Диомов, поета Недялко Йорданов и Ваньо Вълчев на бира и картофки в заведение на открито. "Беше прекрасно и много ме развълнува тази наша бохемска среща", смее се Вълчев.


Поетът не смята да използва връзките на сина си - популярния сценарист на Слави Трифонов - Ивайло Вълчев. Той в момента е в партията "Има такъв народ".


"Моето момче се грижи перфектно за мен. Аз не знам какво е сметка за ток и парно. Той ги оправя. Благодарен съм му, защото нямам възможност да го правя аз. Комшиите все се оплакват, че разходите по жилищата им ще ги разорят, а аз си мълча", сподели авторът на хита "Телефонна любов".

С кмета на Бургас Димитър Николов и аверите
С кмета на Бургас Димитър Николов и аверите

 

Бащата на Ивайло Вълчев от ИТН Ваньо Вълчев: Поетът у сина ми е по-силен от политиката

Сценарист на Слави като модна икона

 

Синът му Ивайло е написал едни от най-хубавите хитове за Дългия.

"Поетът у сина ми е по-силен от това да е в политиката, макар че ние двамата не говорим за политика, когато се видим."

85-годишният нежен лирик и безмилостен сатирик никога не си е представял, че отрочето му ще се занимава с политика. "Мислих, че ще стане преводач от френски, има много заложби, доста таланти, така да се каже. Но щом шоубизнеса избра, това е негов живот. Има много хубави песни, които написа за "Ку-ку бенд", смята популярният татко.


Тази година на 28 септември Ваньо Вълчев ще стане на 86 години. За съжаление, откакто загубил жена си Калина, не прави големи купони за рождения си ден.

И на 86 години пак работи
И на 86 години пак работи

"Оттогава съм по-скоро сам, отколкото самотен. Но Ивайло не ме оставя много да скучая. Чуваме се всеки ден. Той проходи на сцената, закърмен е със словото. И много се радвам, когато чета негови неща, защото има талант", радва се днес таткото.

Авторът на "Телефонна любов" на Васил Найденов обича да се връща назад с разказа си как се е родила най-популярната му песен. "Историята е шеговита. Аз и още двама колеги бяхме командировани в София. И единият нещо имаше да се обяснява с една госпожа. И понеже му се смеехме, той се заключи в банята с телефона, с шнура, тогава нямаше мобилни. Ние бързо намерихме пишещата машина на домакина, и куплет по куплет му ги пускахме под вратата на банята. През лятото Тончо Русев ми разгръща папката и казва: "От това ще стане хубава песен." Аз му отговорих, че това е майтап. Каза ми буквално следното: "Ти напиши един припев и ще видиш дали е майтап." И така стана", спомня си гениалният поет.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени