Софка в ужас от наводненията, Богдан Томов трепери да не му падне терасата

17 Юни 2023, 09:59


Уплашена и стресирана от наводненията в родния й Етрополе е Софи Маринова. Сериозното количество дъжд в последните дни в района разруши мост, наводни къщи и дворове. Валежите в цялата страна не спират. Обявени бяха червени кодове за редица градове.

"Страшно беше! Водата бе навсякъде по улиците. Такова наводнение никога не съм виждала. Всички сме стресирани и уплашени", каза пред "България Днес" Маринова.

Къщата на ромската перла е една от малкото, която не е пострадала от обилните валежи. Мястото, на което Софи живее в Етрополе, е далеч от реката, ала изпълнителката вижда с очите си ужаса, който спохожда съгражданите й.

"Много пъти съм го казвала - срещу природата не може да се бори никой. Колкото и да искат да предпазят хората, това няма как да се случи. Просто човечеството е безсилно срещу стихиите", добави още Маринова.

Страх изпитва и музикантът Богдан Томов. Легендарният изпълнител се притеснява дъждът да не бутне терасата му.

"Ако балконът се напълни с вода, може да стане грешка. Строителите са направили чучурите по-малки, за да пестят материал и те не могат да поемат такива количества. Иначе предвидливо живея на 4 етаж и не ме е страх", каза водещият на "Музика безкрай".

Богдан Томов
Богдан Томов


Обичаният музикант е категоричен, че ако дъждовете не спрат, бедстващите райони ще се увеличат.


"Въобще не сме подготвени за такива неща. Не дай си Боже да се случи по-тежко бедствие. То ще бъде фатално и ужасно. Някога, по време на социализма, пак не сме били подготвени. Но вече живеем в 2023 година и нещата могат да се предвиждат с по-голяма точност. Би трябвало опасността от такива бедствия да се предвижда доста по-отрано. Не ми харесва мисленето от днес за утре. Обичам да се работи в перспектива, нещата да се обмислят от всички страни", добави още легендата.


Александър Балкански пък е на мнение, че управниците са виновни за бедствията. Колкото и да не можем да се борим със стихиите, поне трябва да имаме някаква подготовка за тях, категоричен е цирковият артист.

Александър Балкански
Александър Балкански

"Това по социалистическо време нямаше никога да се случи. Въобще не сме подготвени за такова бедствие. Просто защото в случая държавата загива. Бих казал, че я няма. Нашите управници само ни правят проблеми, вместо да ги решават.

Баба Ванга някога е казала, че България няма да загине и няма да й се случи нищо лошо. Аз вярвам в това. А и друго - вчера гледам по новините, че някаква малка река преляла. Не помня в кое село. Питам се, тези хора, които живеят там, защо не се съберат. Да излезе цялото село и да си помогнат сами един на друг, след като държавата не помага. Мързелив народ сме и това е", каза пред вестника Балкански.

Башар Рахал също е разтревожен от още по-сериозно бедствие. Актьорът смята, че всеки един българин трябва да има уплаха да не се случи нещо по-лошо вследствие на летните потопи.

Башар Рахал
Башар Рахал

"В такива моменти виждаме човек колко е малък и колко е безсилен пред стихията. Особено тук, в България, където винаги сме неподготвени и изненадани", казва Башо.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени