Свалят като шеф Антон Хекимян, 16 години не може да завърши висше

17 Октомври 2022, 10:00


Антон Хекимян няма време да завърши висшето си образование и от 16 години се води студент във Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския университет. Журналистътси е взел всички изпити, но не е написал и защитила дипломната си работа и така и не може да се похвали, че е „бакалавър по журналистика”, научи „Уикенд” от колеги на дребния арменец.

 

Хекимян завършва езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора с немски и английски. След завършване на средното си образование започва да следва журналистика, но още като студент отива в Би Ти Ви и така прекъсва образованието си в Софийския университет.

Настоящият началник на новините на частния канал все пак се амбицирал да вземе изпити си, но без да ходи на лекции. Преподавателите във ВУЗ-а били благосклонни и прели да препитат Антон дори и без да им е стъпвал на лекции и упражнения. По част от предметите дори минал без изпит, а само с 10 страници курсова работа. В един момент обаче журналиста занемарил обучението си и така до днес. Нищо чудно вече Антон дори да е загубил права и да остане без тапия.

„Хекимян не е спирал да работи откакто започна в телевизията. Едва му стигаше да си вземе изпитите. Реално погледнато, дипломата не му трябва, той има достатъчно стаж и известност. Ако реши да сменя Би Ти Ви с друга телевизия, надали някой ще му търси документ за образование”, коментираха пред „Уикенд” от обкръжението му. Според запознати обаче това може да бъде използвано от началниците в Би Ти Ви като аргумент да го отстранят от поста „директор на новините”. Поне от година от медиата се чудели как да го махнат, тъй като го подозирали в партийно пристрастие към ГЕРБ. Идеята била той да бъде леко понижен като по-малък началник, а над него да се сложи „директор „Информация”, който на практика да е началника и да управлява нюзрума.

В същото положение като Хекимян бе и неговата колежка Петя Дикова, която също все не намираше време да завърши. Тя над 10 години се водеше студентка по „Електронни медии” в Софийския университет, като последно бе взела тема за дипломна работа, но не се похвали, че е „магистър”. Наследницата на Сашо Диков и Аня Пенчева поне има тапия за „бакалавър” от Американския международен университет в Лондон „Ричмънд“.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Емо
преди месец
-1
Станал е вечния студент
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени