Светослав Иванов - ром! Спал с майка си в едно легло до 18-годишната му възраст

8544
01 Юли 2018, 14:00


Водещият на седмичното предаване по Би Ти Ви „120 минути” Светослав Иванов е живото доказателство, че не произходът, а средата са определящи за един човек. Звездата на Би Ти Ви се оказа с ромски произход, което обаче изобщо не му попречи да се утвърди като един от най-знаковите журналисти днес, научи HotArena.

Иванов е автор на книгата пътепис „Там, където загинаха дърветата“ и на филмите „Бегълци в Лондон“, „Полумесец в короната“, „Пътят след София“, „Иран на Хомейни“, както и на множество репортажи от горещи точки по света. Светльо е трикратен носител на наградата „Репортер на годината“, връчвана ежегодно от нюзрума на Би Ти Ви, а неотдавна завърши бизнес програма в Харвард.

Пътят на 34-годишния до голямата журналистика обаче е бил доста трънлив. Местните хора в родния град на майка му Антония – Брезник, до ден днешен одумват Светослав, че произлиза от малцинствата, но е успял да пробие в живота благодарение на препятствията, които е превъзмогнал като дете. Заради възмургавия тен на водещия и приликата му с главния герой в хитовия боливудски филм „Слонът, моят приятел” Раджеш Кхана, прякорът на водещия в Би Ти Ви бил Индиеца, разкриха негови колеги. Съгражданите му от Брезник си спомнят как дядо му също бил доста музикален и свирел като истински професионалист на кавал. Именно от него Светльо наследил музикалната дарба и пеел доста добре. Когато е на екран, заради осветлението в студиото, мургавият тен на Иванов изобщо не лича. В ежедневието обаче контрастът бил повече от очебиен.

Родителите му се развели, когато Светослав бил едва на 2 годинки. „За миг не съм усетил липсата на баща. Майка ми и баба ми дадоха всичко от себе си, за да не усещам липсата му. Със сигурност за тях е било много трудно, давам си сметка за това. Никога не си позволиха да рухнат пред мен, макар че им е било трудно две жени да отглеждат едно момче. Не са ми показвали, че им е трудно. Имаше периоди, когато майка ми много работеше. Аз бях с баба ми, но пък от тогава са най-хубавите ми спомени, защото тя винаги говореше с мен. Дори съм я слагал да гледа футбол. Тя нищо не разбира, но ми готвеше и четеше. Всяка вечер ми четеше приказки”, връща назад лентата на спомените си Светослав.

Двамата дори спели в едно легло до 18-годишната му възраст. Той бил едва 13-годишен, когато решил сам да отиде на море. Майка му и баба му обаче не се притеснявали толкова, колкото когато години по-късно Светослав отпрашил за Близкия Изток, за да прави репортажи. 
„Светослав беше много кротко дете. Реши, че ще става журналист, когато беше в 10-11 клас. Искаше да помага на хората. Започна да работи на 18-годишна възраст. Трябваше много бързо да порастне. След първия семестър в университета беше на стаж в „Дарик радио”. Предложиха му да остане там и той остана. Ние сме много свързани. Случва се нещо и той точно в този момент се обажда. Изключително грижовен син! Чуваме се на ден по няколко пъти. Радостна съм, че отгледах ивъзпитах един добър човек”, хвали го майка му Антония. 

Тя много мечтаела да има дъщеря, но приемала снаха си Вяра Деянова като родно дете. „Много съм й благодарна, че ми и роди и внучка”, допълва Антония, която мечтае за още внучета. Днес, когато е популярен от малкия екран, Светослав поддържал връзка с баща си и двамата се виждали от време на време. Въпреки тежкото си детство, водещият не го упреква, че ги е изоставил с майка му. „Не му се сърдя за нищо. За щастие, благодарение на майка ми и баба ми, аз не усетих неговата липса”, признава Иванов. 

Водещият разкрива, че има доста странности и мании. Най-големите му страхове били от високо и от вода. „Така и не се научих да плувам, а и още ме е страх от височини. Нищо, че съм израснал на 16-я етаж”, признава жуналистът. Освен това той бил ужасно разсеян. Често изпадал в нелепи ситуации, за които днес си спомян със смях. Случвало му се да бърза за полет без паспорт и самолетен билет, както и по грешка да погълне цяла шепа желирани бонбони, които впоследствие се оказали ароматизатор. На всичкото отгоре доскоро страдал от параноя за здравето си. Журналистът тичал в кабинета на лекар дори при хрема и даже настоявал да пие антибиотици. Той е признавал, че е звънял на доктора, който днес е сред близките му приятели, в 6 сутринта, а след като не му отговорил, му изпратил есемес: „Кръв в урината, спешно!”. Оказало се, че Светослав влязъл в тоалетна с червено осветление отгоре и се паникьосал, че е сериозно болен, пише "Уикенд". Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
devil
Преди 1 година
0
за него знам само позитивни неща
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Уди
Преди 1 година
-4
Някой се е подиграл с човека. Как може циганче да го кръстят Светльо?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени