Три години след смъртта му: Вдовицата на алпиниста Боян Петров залюби хирург

https://hotarena.net/laifstail/tri-godini-sled-smartta-mu-vdovicata-na-alpinista-boian-petrov-zaliubi-hirurg HotArena.net
Три години след смъртта му: Вдовицата на алпиниста  Боян Петров залюби хирург

След като стана доброволец в Ковид-отделението на Александровска болница, Радослава отново е щастлива в обятията на уважаван лекар

Съпругата на алпинист №1 у нас Боян Петров, който изчезна безследно през май 2018 г. при опит да изкачи тибетския връх Шиша Пангма, има нов мъж в живота си. Миналата година, в разгара на пандемията от Ковид-19 овдовялата Радослава Ненова стана доброволец в Спешното отделение на Александровска болница. Именно там тя срещна и новата си любов.

Хуманната постъпка на Радослава да стане доброволец предизвика овации. Авантюристката по дух започна да помага в обгрижването на тежко болни, включително и на заразени с коронавирус. Радослава призна, че не й е коствало много време да преодолее страха от заразата заради всички премеждия, които е преодоляла.

Съпругата на Боян Петров впечатлила медиците и пациентите. Силно заинтригуван от Радослава останал и 40-годишен хирург от болницата, който хлътнал до уши по атрактивната брюнетка. Макар че в началото на връзката си те се опитвали да спазват дискретност, близките им отношения не останали тайна нито за персонала, нито за пациентите на болницата. Миналата година двамата дори си подарили екскурзия до екзотично кътче, а връзката им все повече се задълбочавала, разкриха очевидци на топлите им чувства.

Покрай отношенията си с хирурга, 38-годишната Радослава добила голямо самочувствие, а пациентите в болницата, които не я познавали дори си мислели, че тя също е лекар. Като истински стоик тя не се пестяла, давала и нощни дежурства, а вечер или на съмване се връщала капнала вкъщи при сина си Явор, който е тийнейджър и сега се налагало да се справя сам почти с всичко.

„Вътрешната красота е много важна, когато изглеждаш така. Доброволстваме в спешното и се убеждавам, че и този път красотата няма да спаси света“, коментира работата си в Ковид-отделението Радослава, като пусна фото от болницата, на което е облечена със защитен костюм, шлем и ръкавици. „Радослава винаги е била с боен дух и не бяга от предизвикателствата. По това си приличат с Боян. Донякъде, тя влезе при тежкоболните и заради него“, убедени са приятели на смелото момиче, претърпяло куп житейски перипетии.

След смъртта на Боян Петров, брюнетката от Русе призна, че въпреки мъката си, ще бъде силна и ще направи всичко възможно, за да поддържа спомена за големия алпинист жив, а не да лее сълзи. Две поредни години Радослава организира масово изкачване на „Копитото“ на Витоша по любимата пътека на загиналия катерач. Радослава обаче не била добре приета в семейството на Боян. Майката на алпиниста Ангелина и сестра му Александра били в тежък конфликт с вдовицата още от началото на връзката им. Дори безсънните нощи след изчезването на алпиниста през май 2018 г. не успяха да ги помирят. Именно покрай спасителните операции лъсна истината за драматичните отношения на вдовицата със сестрата и майката на покойния алпинист. Двете споделиха, че Радослава не им се обаждала, за да ги държи в течение на издирването и получавали информация за спасителната акция единствено от медиите. До последно Ангелина и Александра се надяваха на чудо и настояваха издирването на Боян да продължи. Те се възмущаваха на решението на вдовицата най-мащабната акция в историята на алпинизма да бъде прекратена. Радослава обаче се бранеше, че всички шансове за спасяването на Боян са изчерпани и няма нужда да се рискува живота на участниците в издирването, атакувайки върха.

Майката и сестрата на Петров обвиняваха Радостина, че е разбила първия му брак. От него Боян има 21-годишна щерка на име Тея, която живее с майка си в Швейцария. Радослава и Боян се запознали на курс по планинско катерене. Тогава тя била едва на 21 години. Първата им среща била на Комините на Витоша през 2004 г. Той бил инструктор и веднага я запленил със сините си очи и чаровна усмивка.

„Не съм сигурна, че беше любов от пръв поглед. По-скоро интерес от пръв поглед. Чак след като свърши курсът, а той беше три месеца и половина всяка събота и неделя, започнахме да се виждаме. Самото приключение някак си предразполагаше да се влюбиш. Имаше и други курсистки, но сигурно съм била най-симпатичната. Факт е, че след като тръгнахме сериозно, спря да води курсове“, разказвала е за началото на връзката им вдовицата на алпиниста.

Боян  успял да се измъкне от лапите на смъртта – два пъти преборил рака, оцелял при тежка катастрофа и се поддържал с инсулин заради диабет. Заради рисковите си занимания Петров предвидливо написал завещание, в което подсигурил любимата си жена и техния малолетен син. Липсата на брак между Радослава и Боян обаче й създала доста главоболия след смъртта му, тъй като вдовицата трябвало да обикаля институциите, за да получи всички необходими документи като негова наследница. Ангелина и Александра поддържали прекрасни отношения с бившата жена на Боян и макар че от съжителството с Радослава Петров имал 15-годишен син на име Явор, двете дами не искали да чуят за новата му половинка. Тийнейджърът тренирал таекуондо и вече натрупал солидна колекция от медали.

9 Коментара

1

преди 2 години

Боян е вдъхновение за всички нас и съм сигурна, че където и да е душата му жт сърце желае Радослава да продължи пътя си, макар и с друг мъж. Светла му памет!

Коментирай

пфу

преди 2 години

поредното доказателство че всички жени са курви

Коментирай

хахо

преди 2 години

много е шавлива пък тая не изтрая без кур и 1 година

Коментирай

Денн

преди 2 години

Тя затова е й отишла да работи там. Целта е била да хване някой баламурник, докато се прави на работна и ученолюбива с парцала

Коментирай

Хм

преди 2 години

Еми сега ще е жената до хирурга...иначе всеки има право на щастие.Не може да е до края на живота си в самота.А за Боян- възхищавах се на постиженията му и мислих, че ще успее с хималайската корона.Жалко и за него и за Скатов.

Коментирай

ами,

преди 2 години

Правилно е постъпила,че е намерила сили да продължи живота си напред,не като Сашка Сърчаджиева да хленчи непрекъснато по предавания за непрежалимия пияндурник Ласкин и да прави от живота си ненужни зрелища.

Коментирай

4

преди 2 години

Жената е млада и е нормално да си намери някой.Пък и живота си продължава,не може да се посипе с пепел и да чака да умре.

Коментирай

Нели

преди 2 години

Защо? Няма право да бъде щастлива до края на живота си ли?

Коментирай

Алекс

преди 2 години

Според мене трябва да се поднови издирването на Боян Петров.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.