В хотел Marinela Sofia бе открита благотворителната кампания на Св. Синод за подкрепа на детското отделение по УНГ болести на ИСУЛ

02 Юни 2023, 14:18


Кампанията „Деца помагат на деца“ беше официално открита вчера с концерт  и  благотворителна изложба  в хотел „Маринела“, София. Средствата, събрани от инициативата, ще бъдат дарени на Детското УНГ отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

 

Старт на кампанията даде Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, който е и ръководител на Синодалния Културно-просветен отдел. Той пожела успех на кампанията, като насърчи желаещите да помогнат да се включат активно в кампанията. Ръководителят на сдружение “Маринела” - Ангелина Ангелова изказа своето вълнение за възможността отново да бъде партньор чрез благотворителната организация, създадена от Маринела Арабаджиева.

 


В празничната програма се включиха даровити деца – певци и инструменталисти, които посветиха своя талант на болните си връстници. В концерта се включиха известният певец Васил Петров, заедно с младите музиканти Никол Кисьова – пиано (9 г.), Филип Донков – класическа китара (13 г.), Валерия Стоянова – пиано, вокал (15 г.), и Ангел Ялъчков – пиано (17 г.). Младите участници са лауреати на международни и национални инструментални и вокални конкурси, носители са на престижни награди и стипендии. Известният джаз певец Васил Петров също се включи в концерта, като изпя две свои песни, които плениха публиката. 

 


Даренията могат да бъдат оставени в „Кутията на доброто” на рецепцията на хотел „Маринела”  през цялото лято на 2023 г. (адрес: бул. „Черни връх“ № 100, гр. София).


Дарения може да дарите и по банков път:

“УниКредит Булбанк” - клон София Батенберг

Банков код / SWIFT / BIC: UNCRBGSF

Получател: Българска Патриаршия Св. Синод

IBAN: BG74 UNCR 7000 1521 4626 53

Основание за плащане: КАМПАНИЯ “ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА”

 


Бизнесдамата Маринела Арабаджиева стои зад изграждането на площадка за деца с увреждания в Борисовата градина, организация на световно първенство по шахмат за незрящи, многобройни летни морски лагери за деца, лишени от родителска грижа, подкрепяла е таланти в различни сфери, както и с богата си хотелска база е била щедър домакин и благодетел  на много абитуриентски балове на децата от единственото училище за каменообработване в България в село Кунино. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени