Васил Божков яхна „Майбах” за 1,5 милиона лева! Колата-чудо издържа атака с гранати

https://hotarena.net/laifstail/vasil-bojkov-iahna-maibah-za-15-miliona-leva-kolata-chudo-izdarja-ataka-s-granati HotArena.net
Васил Божков яхна „Майбах” за 1,5 милиона лева! Колата-чудо издържа атака с гранати

Най-богатия българин Васил Божков се радва на нова придобивка, с която събира любопитни и завистливи погледи из улиците на София, научи HotArena.

 

 

Хазартният крал се изръси с 1,5 милиона лева за уникален моделМерцедес Майбах”, фабрично брониран в завода на „Даймлер  Бенц” в Канада по индивидуална поръчка.

 

 

Тузарското возило, което е с дължина от над 5 метра е пристигнало в България в средата на месец май, като Васил Божков е чакал лимузината му да бъде произведена повече от 3 месеца, писа „Уикенд“.

 

 

Бронираният „Мерцедес Майбах” на боса на „НОВЕ холдинг” е определян като най-защитеният цивилен брониран автомобил в света. Лимузината е със защита на ниво VR10, което ще рече, че возещите се в нея биха оцелели дори под обстрел с куршуми със стоманена сърцевина. Автомобилът издържа даже на атака с граната. Салонът на поръчковото возило е снабден със система срещу пожар, както и със запас от въздух за 6 часа при химическа атака. Макар преди дни Васил Божков да бе засечен от репортер на „Уикенд” сам да управлява новия си майбах, лимузината му е с автоматизирана преграда между водача и задните седалки. Телевизори, мини бар, сейф, масажираща и мултимедийна система са само част от глезотиите, на които се радва хазартния бос.

 

 

Возилото му е снабдено със специални гуми, които издържат на стрелба с „Калашник”, но трябва да се сменят на всеки 12 месеца. Цената само на гумите на автомобила е 60 000 лева – по 15 бона за всяка

 

 

Иначе производствената цена на бронирания „Мерцедес Майбах” на Васил Божков е 700 000 евро, но най-богатия българин е платил допълнително още около 50 000 евро, за да бъде оборудвана лимузината му с абсолютно всички екстри, които се плащат допълнително.

 

 

Известно е, че Божков винаги шофира сам лимузината си, но пък за сигурността му бдят минимум 4 бодигарда. Те ескортират боса си с два джипа. Разправят, че охранителите на милионера никога не се возят с началника си в неговия автомобил, тъй като мецената предпочитал да води сам разговорите си по мобилния телефон, без да бъде слушан от своите гардове. За важни делови разговори бизнесмена използвал сателитен телефон, както и устройство, което криптирало връзката му.

 

10 Коментара

Наталия

преди 5 години

Ето това е мъж. Знае как да побеждава и как да живее. Не като повечето мързеливи българи дето едва изкарват едни мизерни 4-5 хиляди лева на месец.

Коментирай

Гого

преди 5 години

...и тебе те плющи некой "мизерник" и нагъваш лютеница от мама в панелка на 13-тия етаж...

Коментирай

Наталия

преди 5 години

Вече от месеци не живея в панелка и мен какви мъже ме... ... няма да казвам, но са доста по-успели от теб. Аз да не съм простакеса че да ям лютеница.

Коментирай

Гого

преди 5 години

Шушана :))))))))

Коментирай

до наталия

преди 5 години

Ти си някаква селска курва която живее под наем и няма пари за един парфюм а гледаш богатите успели мъже?! Знаеш ли колко богати успели жени има а не като теб чакаща да и купи някой кило кремвирши за една свирка?! Тъпа келска грозна ефтина пачавра не постигнала нищо в живота си пиявица! Майка ти и баща ти са скотове а ти се чудиш как да издрапаш от обора и да станеш "дама" ха ха не била простакеса! Тъп боклук!

Коментирай

Наталия

преди 5 години

Надявай се ти да получиш свирка за едно кило кренвирши :) Мечтател. Обидите ти ще ги преглътна, аз съм каквато съм и не се срамувам от себе си. Но това за родителите ми беше много обидно, неприятно и гадно...

Коментирай

Реалист

преди 5 години

Това на снимката е Мерцедес Майбах 6 Кабриолет. Колата е прототип а не автомобил за серийно производство. Човека вероятно си е поръчал Мерцедес Майбах, базиран на "S - class" с най-висока степен на бронировка. Стига сте си свободни съчинения, подкрепяни от разни картинки свалени от "Google"

Коментирай

???

преди 5 години

"Наталия" май е Нора Недкова под прикритие :D

Коментирай

iv

преди 5 години

А овцете си търкат билетчета......

Коментирай

Виктория

преди 5 години

До Наталия Много си проста!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.