Васил Михайлов проходи срещу 7 бона

22 Декември 2022, 15:00


Чудо сполетяло Васил Михайлов в навечерието на празниците. Големият актьор за пръв път от години насам вече можел да ходи без чужда помощ, без бастун и патерици. Щастието му било неописуемо, защото от десетилетие насам краката го предаваха все повече от ден на ден и положението не бе никак оптимистично. Капитан Петко обаче успял да се възстанови по-бързо от очакваното от тежката операция, на която се подложи преди седмици, и изумил дори лекарите, като проходил бодро отново.

 След дълго отлагане актьорът си направи скъпа интервенция за смяна на тазобедрена става, чиято цена в различните болници е между 5 и 7 хиляди лева. Макар изобщо да не е сред евтините услуги и мнозина възрастни да не могат да си я позволят, операцията не дава 100% гаранция на пациентите, че ще могат да проходят след нея. Възстановяването при някои не протича добре и не се стига до очакваните резултати, но Васил Михайлов извадил късмет и свикнал с новата става по-бързо от очакваното. Дори съжалявал, че по-рано не се е подложил на операцията, а от страх отлагал толкова време. Преди да легне под ножа, актьорът опитал всякакви лечения, сред които водни процедури, рехабилитация, масажи, но подобрението било само временно. Сега обаче ходел съвсем уверено без бастуна, който с удоволствие захвърлил вкъщи, а единствената му мъка останали проблемите с очите.

От няколко години насам Капитан Петко страда от катаракта, която обаче се оказала неоперативна и зрението му било силно ограничено. Носел специални очила, за да вижда по-ясно, но дори и проблемите с очите не били способни да откажат  84-годишната звезда от голямата му любов театъра.

Той ще продължи да играе на сцена и през новата 2023 г. В афиша на Военния театър за януари вече има няколко обявени дати за представления с негово участие, за които билетите се харчат като топъл хляб. Големият актьор не мисли за бенефис, макар догодина напролет да му предстои да навърши 85. Единствено Ковид-19 успя за малко да го кротне и свали от театралната сце- на. В разгара на пандемията Михайлов стриктно се пазеше от заразата, но и меракът му да играе пред полупразни салони заради мерките не беше голям,пише „Ретро”.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени