Васил Найденов не отишъл на погребението на брат си

10 Август 2023, 13:00


Певецът 40 години не говори със семейството си


Естрадният ас Васил Найденов продължава да не поддържа връзка с роднините си от страна на баща си Михаил Найденов вече повече от 40 години. Заради влошените им отношения певецът не отишъл на погребението на по-малкия си брат Жорж, който дълго време бе тежко болен, казват съседи на семейството от столичния квартал „Дружба“.
Жорж бе попаднал в медийното пространство преди години, след като стана ясно, че е бил настанен в клиника за психично болни, а преди това просел в столицата. Мъжът починал вследствие на множеството си заболявания. Като млад работил в киноцентъра в „Бояна“, но изведнъж започнал да губи зрението си.

Лекарите те трудно установили диагнозата му-аденом на хипофизната жлеза. Въпреки операциите той останал инвалид. После го покосил инсулт, който му докарал пареза на лявата част на тялото, и не след дълго починал. Васил Найденов научил от познати за кончината му. Той никога не е поддържал връзка с второто семейство на баща си Михаил. От него има още един полубрат Любо и сестра Таня. Единствено с нея се бил запознал на свой концерт преди много години, но така и не се сближили. Кеца не общувал нито с братята и сестрите си, нито с племенниците си.

Причината е, че не е общувал с баща си, който изоставя него и майка му малко след раждането на бъдещата естрадна икона. Михаил напуска семейството, когато Васко е на годинка. „След концерт в софийския цирк 40 години по-късно в гримьорната влезе възрастен мъж и ми каза: „Аз съм твоят баща“. Онемях. Човекът ми беше чужд, чувствах се неловко и глупаво. Не го усещах като баща, бяха ме отгледали други“, разказвал е певецът. Заради това, че расте без баща и че рано остава сирак заради кончината на своята майка Маргарита, тримата, които са го гледали, са леля му по майчина линия, баба му и дядо му.

Майка му, която 
била талантлива оперна певица, си отива от този свят от рак само на 42 години. „Бях в казармата, когато почина точно на именния си ден на Цветница и така и не ме видя като певец. Малко след това влязох в Консерваторията. Но... така е било писано. Може би близките ни хора ни помагат отнякъде“, разсъждава Найденов. През 2016 г. в предаването „Търси се“ изпълнителят на „Телефонна любов“ откровено сподели, че след загубата на леля си вече няма живи роднини и семейство, тъй като не общува с братята и сестра си от втория брак на баща си.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Лили
преди месец
-1
Срьбската поговорка"ако нямаш враг,майка ти ще ти роди",само,че тук става въпрос за баща и не знам как би се перефразира.Но общо братя и сестри от майка се наричат"едноутробни",а когато са от един баща- кръвни. Има разлика,прав е Васкп,че не ги чувства близки.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Гост
преди месец
-2
Обожавам го! Страхотен! Да ни радва дълги години с музиката си и присъствието си!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Прав е!
преди месец
-2
Може да простиш в душата си! Но не можеш да живееш отново и да се правиш, че нищо не е било! И аз не общувам с майка си и роднините и! И не, защото съм сърдита, а защото ме е изоставила преди много години и си е живяла, сякаш не е имала дете! Късно е сега да се правим на майка и дъщеря! Както е казал и Васил Найденов, седиш и се чудиш кой е този човек насреща ти! Ти не го познаваш! Те винаги в някакъв момент те търсят, защото си известен, или, защото са станали стари, или са изоставени, но ти не можеш да се правиш, че всичко си е, както преди! То не е! И никога няма да бъде! Тежко е! Но и нека всеки да мисли навреме! Пинякога е твърде късно за някои неща!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени