Васко Кеца се похвали: Спечелих над 10 милиона лева!

https://hotarena.net/laifstail/vasko-keca-se-pohvali-spechelih-nad-10-miliona-leva HotArena.net
Васко Кеца се похвали: Спечелих над 10 милиона лева!
Васил Найденов е спечелил над 10 милиона лева за последното десетилетие. Това става ясно от признанията на естрадната легенда, направени преди няколко седмици в предаването „Лице в лице” по Би Ти Ви. Големият певец се похвали, че е платил данъци в размер на около 650 000 лева. Изчисленията показват, че подобна сума, платена като данъци, съответства на колосално висок личен приход – между 9 и 11 милиона лева!

„Малко ме притесни изказването на министър Боил Банов, който каза, че не сме си плащали данъците и не сме се самоосигурявали. Държа да заява, че това категорично не е вярно\", отсече Васко Кеца. Малко по-рано от културното ведомство обявиха, че певеца е награден с най-високото отличие в културата - огърлие „Златен век\", което безспорно заслужава.

Найденов поясни, че за 9 години - от 2010 до 2019 г., е платил близо 650 000 лв. данъци и осигуровки. „Оказва се, че годишният данък, който съм платил за тези години е 254 347,16 лв. ДДС-то е 378 259,80 лв. Осигурителните вноски - здравни и социални, са 15 715 лв. И така общо за тези години съм платил 648 358 лв. Това не са никак малко пари\", обясни певецът, който старателно изчете справката, която си бе подготвил. Тъй като данъка върху доходите е 10%, а дължимото ДДС – 20% върху приходите над 50 000 лева на годишна база, излиза, че изпълнителя на някои от най-големите хитове в българската музика печели солидни суми – над 1 милион лева годишно, или между 9 и 11 милиона лева за цитираните 9 години.
По думите му от НАП са го проверявали прецизно няколко пъти. „От тази гледна точка може би не са информирали както трябва министър Банов. Затова и бях длъжен да го разкажа и това не важи само за мен. Нека хората да не остават с грешни впечатления, че сме миропомазани и не си плащаме данъците и въобще - мамим другите\", каза още Васил Найденов.

Назад във времето певецът е плащал прогресивен данък, който до 1992 г. достига до колосалните 50%.

„Плащахме и ергенски данък, както и данък за членство в Съюз на музикални дейци, въпреки че не бяхме членове в него. Плащахме и данък обществено осигуряване, който до 1979 г. беше 20%, от 1980 г. - 30%, а от 1991 г. - 35%. Всичко това, като го пресметнеш, се оказва, че си плащал около, че и над 50% данъци\", разказа големият певец. 

4 Коментара

Буболинчо

преди 3 години

А защо постоянно реве като вдовица за хуй?

Коментирай

НОНИ

преди 3 години

И КАТО Е СПЕЧЕЛИЛ НА КОГО ЩЕ ГИ ОСТАВИ ЕДИН ДЕН ?

Коментирай

hehe

преди 3 години

на който си иска. Колко хора направиха деца, само за да им оставят къщите си, пък децата ги зарязаха и оставиха на стари години сами да се оправят. Самоцелното размножаване създава дефицитно поколение, не е зле и ти да го имаш предвид ;)

Коментирай

ми,

преди 3 години

На когото си иска,на теб със сигурност не.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.