Врачанката подлуди Иван Звездев: Вяра е баничарка № 1

04 Юли 2023, 13:00


Най-добрата баница омеси 17-годишната Вяра Максимова от врачанското село Бистрец, пише България Днес. Младото момиче направи страшен фурор с уникалното си солено изкушение и спечели първото място в конкурс за най-вкусна и оригинална баница. Жури с председател Иван Звездев оценява вкуснотиите, като веднага щом вижда и опитва баницата на Вяра, остава без думи и награждава девойката.

„Много съм щастлива, че успях да постигна този голям за мен успех. Празникът на баницата в нашето село се празнува всяка година и това е стара традиция. Винаги съм мечтаела да участвам в него и да се представя достойно“, с усмивка разказва Вяра.

По нейни думи любовта й към кулинарията идва от цялото й семейство. Бабата на врачанката повече от 40 години работи като готвачка в детската градина в Бистрец, а майка й е професионален сладкар.

Няколко дни преди конкурса решила да направи баница, която е на три етажа и има различни съставки. Получила се като триетажна сватбена торта, шегува се самата авторка на рецептата. Първият етаж, най-големият, е обикновен със сирене и яйца, вторият е със спанак и маслини, а третият е с шунка, топено сирене и кашкавал. Всеки един пласт е приготвен и изпечен отделно, след което Вяра ги е събрала и украсила по оригинален начин.       
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени