Заради липса на купувачи: НАП свалят цената на къщата на Милко на 450 бона

03 Юли 2023, 17:00


„Бесен съм! Никога ортак с държавата“, коментира фолк звездата

 

С 25 процента по-евтино, или за 450 бона се очаква да бъде обявена за продан къщата за гости на фолкзвездата Милко Калайджиев от Националната агенция по приходите, пише Телеграф.

Очаква се съвсем скоро да качат обявата за луксозната сграда в свиленградското село Мезек, област Хасково. Причината е, че при първия търг не се явиха кандидати, когато цената беше 600 хиляди лева. Според правилата за публична продан в такива случаи стойността на имота се намалява с 25 процента.

„Бесен съм! В момента моята къща за гости е обявена за продан от НАП. Разбрах едно нещо – никога с държавата ортак не бива да става човек“, заяви певецът.

Милко Калайджиев е един от собствениците на къщи за гости, финансирани с европейски средства, които са санкционирани заради неизпълнение на условията за приходи, съобщиха от фонд „Земеделие“, които са разплащателна агенция по европроекти.

По повод наложените санкции на финансираните по програмата предприемачи председателят на сдружение „Работещи къщи за гости“ Искра Оракова обяви, че 90 процента от собствениците са глобени.

„Повечето собственици са санкционирани заради неизпълнен бизнес план за нарастване на приходите, а тези условия не фигурират в договорите“, заяви Оракова. Според нея те плащат за грешките на неработещата администрация, която не си е свършила работата.

  
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
100
преди 2 месеца
0
Чакай малко как така ства неизпълнен бизнес план за нарастване на приходите, а тези условия не фигурират в договорите .Какви са тия уродщини Защо не си потърсите правата в съдът какво чакате
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Hah
преди 2 месеца
0
Не може само тарикатщина, бате. Конфискация на всички такива къщи на тарикати
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ИВО
преди 2 месеца
-1
Да си беше гледал бостана на село ,а не да се вземаш за голяма работата ..Циничен и прост селянин..
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени