Защо брезовата гъба е природен антибиотик и перфектен начин за детоксикация?

31 Май 2023, 09:32


От много години хората проучват различните видове гъби, тъй като те имат множество лечебни свойства. Има такива, които доказано засилват имунитета и подпомагат естествените сили на организма. Учените смятат, че тези природни продукти могат да бъдат полезни за предотвратяване и лечение на множество болести.


През последните години популярна стана така наречената брезова гъба. Тя представлява интерес, защото има висока хранителна стойност и е силен антиоксидант. Все по-често може да бъде открита в различни хранителни добавки, които подпомагат медикаментите като част от терапията на множество заболявания.


Какво е важно да знаем за брезовата гъба чага?


Чага може да бъде определена като дървесен паразит. Расте почти изцяло върху брезите и изглежда като по-тъмна кора. Горният ѝ слой е твърд и черен, а вътрешният по-мек с ръждиво кафяв цвят, който се забелязва след като бъде отстранена от дървото и се разчупи. Брезовата гъба трябва да бъде събирана много внимателно само от здрави дървета. След това чага бива изсушавана и разделяна на малки парченца, от които се прави чай или се смесва с алкохол, за да се извлече мощна тинктура. Този екстракт е много качествен, защото в него се съдържат всички натурални биоактивни съставки.


Забелязано е, че брезовата гъба вирее при по-студени климатични условия. Чага расте безпроблемно в брезовите гори на Корея, Китай, Русия, северните райони на Съединените Щати в северна и източна Европа. В Сибир чага е наричана "гъба на безсмъртието" и "Дар от Боговете". Нужни са ѝ около 20 години, за да узрее и да бъде използвана.


Западът научава за тази суперхрана от руския автор Александър Солженицин. Тя е включена в негов роман от 1968 г., в който се разказва за лекар забелязал ефекта на чага върху бедни селяни, които я консумирали като настойка или чай, тъй като не са имали средства за скъпи лекарства. В следствие на това в района почти нямало заболявания от рак. Брезовата гъба оцелява в неблагоприятните климатични условия, защото концентрира различни натурални съставки, които я подсилват. Те имат и ползотворен ефект върху здравето на човека.


Защо брезовата гъба е добро средство за детоксикация?


Чага има доказани антимикробни и антисептични свойства. Това я прави много подходяща за прочистване и детоксикация. Тя може да се прилага, ако страдате от инфекциозни заболявания. Може да се използва и като част от терапията и на онкологично болни пациенти.


Диуретичните ѝ свойства и доброто слабително действие правят хранителната добавка много полезна за работата на стомаха и храносмилането. Детоксикацията на организма е добре да започне именно от стомашно-чревния тракт. Когато той работи правилно, ще усвоява по-пълноценно полезните храни и добавки, които приемате.


Един от начините да се пречистите е като използвате доказани натурални средства. Те ще помогнат тялото само да се справи с натрупаните вредни вещества. Чрез засилване на имунитета и активиране работата на метаболизма, ще почувствате прилив на енергия и допълнителна сила.


Какви са ползите Чага?


Тъй като в нея се съдържат множество здравословни съставки като витамини от B-групата, минерали, ензими, флавоноиди, пантотенова киселина и други учените смятат, че е полезна за човешкото здраве. Брезовата гъба е източник и на калций, манган, цинк, желязо, калий и мед. Проучванията показват нейното положително въздействие върху:

  • имунната система – витамините и антиоксидантите действат имуностимулиращо и дават повече тонус на тялото. Чага подпомага функционирането на кръвоносната, отделителната и ендокринната система. Всичко това помага на организма да функционира правилно и да се изпълни с допълнителна енергия;
  • стреса – учените са открили специална връзка между определени билки и организми, които помагат на тялото да се справи с ежедневните стресови ситуации. Тези организми са наречени адаптогени. Брезовата гъба е един от тях;
  • дълголетието – преждевременното стареене се дължи на различни фактори от заобикалящата среда. Натрупването на токсини в организма, ежедневният стрес и други създават условия за развитие на различни заболявания. В чага присъства силен ензим, който спира окисляването, на свободните радикали в кислорода. По този начин тинктурата благоприятства здравето и дълголетието на тялото;
  • стомашно-чревният тракт – доброто храносмилане е една от предпоставките за правилно функциониране на целия организъм. Ако стомашно-чревният тракт работи безотказно тялото ще може да усвоява полезните вещества, които се съдържат в храните много по-добре;
  • регулира нивата на кръвната захар – контролът на кръвната захар е от значение за здравето на всеки човек. Учени от Корея са изследвали меланиновия комплекс, който се съдържа в брезовата гъба и резултатите доказват ефективността ѝ за борба с диабета;
  • защитава тъканите – това се случва, благодарение на съдържащите се в нея пигментоподобни феноли. Брезовата гъба намира приложение и в козметиката. Помага в борбата с бръчките и състаряването на кожата.

Ако искате да се възползвате от силата на природата и натуралните продукти, бихте могли да ги намерите лесно в онлайн платформите на много добри цени.


Как е правилно да се приема?


Продуктът може да се употребява дълго време и дори в комбинация с различни медикаменти. Хубаво е, че може да бъде поръчан без нуждата от лекарска рецепта. Тъй като е под формата на тинктура се препоръчва да разтваряте два пъти дневно по 40 капки в 50 мл вода или сок. Специалистите съветват хранителната добавка да се използва минимум три месеца.


Има хора, които започват да чувстват положителния ефект от употребата ѝ още през първите седмици. Обърнете внимание, че брезовата гъба не се препоръчва за ползване от лица под 18 години, от бременни и кърмещи жени. Метаболизмът на всеки човек има ключовата роля, за да усвои полезните съставки от тинктурата. Препоръчваме ви да сте внимателни с дозировката и да я спазвате точно.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени