Дарителските фондове могат да намалят смъртността при онкоболните

1718
12 Март 2013, 18:05


Дарителските фондове могат значително да намалят риска от смъртност при онкоболните. В това са убедени специалисти и представители на различни фондации. Според тях платежоспособните българи, които имат възможност да заделят средства за дарения в подкрепа на раковоболните, могат да помогнат за модернизирането и подобрението на методите на лечение.

 

Докато в чужбина отдавна вече диагнозата не се възприема като нелечима, у нас все повечето онкоболни се смятат за обречени. Това е именно заради липсата на съвременни методи и модерна апаратура, която на Запад е общодостъпна.

 

За щастие, редица фондации у нас се занимават с набиране на средства в помощ на раковоболните, но трябва още да се работи в тази сфера, обяснява Светльо Кантарджиев - именно чрез такава фондация той успява да помогне на много хора, болни от рак. Сред тях е и Ива Механджийска - моделката, която с помощта на „Неогенезис“ намери лек за тежката си болест. Чрез фондацията Ива научава за отровата от скорпион, която помага на онкоболни да се излекуват напълно.

 

Днес Механджийска е здрава и подава рамо на други хора с тежката диагноза да намерят средства за по-модерно и ефективно лечение на рака.

 

У нас всяка година повече от 18 хиляди раковоболни си отиват от този свят – голяма част от тях е можело да бъдат излекувани, ако са били ранно диагностицирани.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени