Електронна община предвижда кандидат-кметът за Варна Михаил Куликов

903
28 Юни 2013, 20:00


Номер 7 в надпреварата за кмет на Варна, независимият Михаил Куликов, планува е-община при бъдещо управление, става ясно от програмата на предизборния му щаб.

 

Куликов ясно манифестира намеренията си за разработване и внедряване на платформа за цялостно обслужване по електронен път. По този начин варненци ще могат по всяко време да проверяват в интернет транзакции, доставки, разплащания и справки за данъчни и неданъчни задължения. Бизнесът също ще бъде облекчен със създаване на префернциални услуги и съкращаване чувствително на времето за облужване до минимум.

 

Пректът „Е-община Варна“ цели ефективна и прозрачна общинска аминистрация в полза на потребителите. В тази връзка, предвидена е опция за предаване на живо в сайта на Общината на всички заседания, търгове и обществени поръки, така че гражданите да са наясно с важни и съдбоносни за техния град решения.

 

На Запад се говори вече за дигитално, а не за електронно правителство, допълни пред телевизия „Черно море“ М. Куликов във връзка с иновативната за България система.

 

Като следваща крачка към модернизацията на Варна е планувана географска информационна система, в която граждани и административни лица ще сигнализират за нередности в Общината (належащи ремонтни дейности, законови нарушения и др.)
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени