Колагенът и нашето здраво тяло

11372
27 Октомври 2014, 16:00


Всяка жена над 20-годишна възраст поне веднъж е чувала за колагена. Неслучайно за него винаги става дума  в съдържанието на  различните кремове за поддържане и разкрасяване. Освен важна съставка в козметичните продукти, колагенът преди всичко е най-разпространеният белтък в бозайниците.


Той съставлява около 30% от белтъчното съдържание в човешкото тяло и с право се смята за „лепилото, което държи тялото“.

 

Името колаген идва от гръцката дума „kolla”,

която означава „лепило“, и наставка „–gen“,

обозначаваща „производство“.

 

Това се отнася до началото на използването на съединението в процеса на варене на кожата и сухожилията на коне и други животни, за да се получи лепило.

 

Колагенът се намира на толкова много места в нашия организъм, че е трудно да се изброят всичките: има го във влакнести тъкани като кожата, ставните връзки и сухожилия, както и в костите, кръвоносните съдове, роговицата на окото и стомаха.

Добре познат факт е, че този белтък има главна заслуга за заздравяването на кръвоносните съдове и придаването на еластичност и здравина на кожата.

Разграждането му неизбежно причинява бръчки и други кожни проблеми. Затова е една от най-популярните добавки сред възрастните хора – има лечебни за кожата свойства.

 

Мускулите и съединителната тъкан са снабдени по естествен път със способността да се възстановяват, като произвеждат нови мускули и колагенови белтъчини. От

нормалното износване, което се получава с течение на времето при ежедневните ни дейности, в тялото ни може да изчерпят важни аминокиселини, необходими за производството на колаген. Това се превръща в много по-значителен проблем за хора с интензивна физическа активност.

 

Колагенът работи ръка за ръка с еластина за подкрепата на тъканите на тялото. Защо е жизненоважно да не липсва в организма ни?

 

Защото той придава форма на тъканите

и им осигурява здравина и сила.

 

Еластинът пък дава на същите тъкани много нужната за тях гъвкавост. Тази комбинация от колаген и еластин е много важна за безброй части на тялото ни, включително, но не само, в белите дробове, костите и сухожилията.

 

От друга страна, колагенът дава силата на хрущялите, затова приемането му може да бъде полезно за тези, които страдат от остеоартрит. Все пак, ако не изпитвате проблеми със ставите, вместо това може да изберете колагенов хидролизат или колагенови пептидни добавки. Имайте предвид, че ако решите да изпробвате колагеновите добавки, то трябва да увеличите приема на витамин C, тъй като витамин С помага на организма да произвежда колаген.

 

Какви видове кремове има на пазара?

 

Кремове, които съдържат ретиноиди или ретинол, могат да ускорят способността на кожата да произвежда нови клетки. Тези кремове работят върху слоевете на кожата, където се формират новите кожни клетки и където колагенът придава на кожата здравина и тя се подмладява и става по-гладка. Чрез увеличаване на производството на клетките на кожата, ретиноидите помагат за стимулиране на производството на колаген в тялото ни.

 

Кремовете, съдържащи третиноин, също могат да помогнат за снабдяването с колаген в клетките на кожата. Тяхното действие е по-силно, отколкото предлаганите на пазара ретиноидни кремове. Тези кремове понякога могат да дадат резултати там, където други колагенови кремове не са успели, като в случаи на дълбоки бръчки или стрии.

Известно е, че кремовете против стареене, съдържащи медни или други пептиди, водят до увеличаване на производството на колаген. Тези кремове помагат на раните да зарастват по-бързо.

 

Inventia е единствената фирма на пазара, предлагаща продукт, който съдържа най-важният за протеина на човешкото тяло - колаген в немодифициран вид, идентичен с този, който по естествен начин присъства в нашето тяло. Действието на чистия продукт, естествените колагенови протеини е несравнимо по-широко и по-силно, отколкото достъпните на пазара популярни заместители, гореупоменатите хидролизати, имащи минимална сила на действие. Натуралният колаген INVENTIA ® доставя на Вашата кожа всичко от което тя има нужда - жив колаген.

 

Официален вносител и дистрибутор на колагеновата козметика на Inventia е Алоха България ЕООД, а всички оригинални продукти могат да бъдат закупени oт читателите на HotArena от сайта Aloha.bg с 20% отстъпка с код 1719 . С всяка поръчка получавате безплатна доставка и подарък.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Оля
преди 3 години
-1
нещо ново за мен
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ясен
преди 3 години
-1
Взех мостри за половинката, доволна е. Но наистина цените са височки
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Албена
преди 3 години
-1
Добри са им продуктите, особено геловете. Малко скъпички, но си струват
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени