Не купувайте тези храни в родните хипермаркети! (ВИЖТЕ КОИ СА НАЙ-ВРЕДНИТЕ)

58384
27 Октомври 2013, 12:00


За да се радвате на нормален и здравословен живот, HotArena.net ще ви представи списък от най-вредните храни, които се пласират в българските хипермаркети.

 

Бял шлифован ориз

Болестта бери-бери е широко разпространена в източните страни до началото на ХХ век и се смяташе за една от най-опасните. Тя поразява нервната система, което води до слабост, загубата на апетит, повишена възбудимост, парализа с голям риск за смърт. Често от бери-бери страдали японските моряци. През 1884 г. японският диетолог Т.Такаки забелязал, че заболяването може да се избегне, като се увеличат зеленчуците в менюто. През 90-те години на 19 век холандският лекар Х. Айкман открил, че болестта възниква при употребата на шлифован ориз; и че човек може да заболее от полиневрит, ако употребява пилешко месо от пилета, хранени основно с този вид ориз. Полираният ориз се получава чрез отделяне на обвивката от зърната, която има лечебно действие. След продължителна работа учените успели да отделят от оризовите обвивки кристално вещество, което съдържало сяра. Това вещество е витамин В1, тиамин, който предпазва и лекува бери-бери; липсата му в полирания ориз водела до заболяването. Тиаминът бил изследван чрез химически методи и през 1937 г. бил синтезиран. Днес го добавят към полирания ориз и бялото брашно.

 

Захарозаместители

Всички заместители на захарта имат силен жлъчегонен ефект.Ако имате болести на жлъчните пътища, заместителите на захарта могат ги да изострят. Подсладителите в газираните напитки ги превръщат в истинска отрова. Момчетата пият газирано с литри, а по-късно заболява простатата им…

Ацесулфам – Е950, Sweet One. През 1974 г. в САЩ ацесулфамът бил признат за бавно действаща отрова, която ускорява развитието на злокачествените тумори.

Аспартам – Е951. Търговски имена – суитли, сластилин, сукразид, нутрасуит. През 1985 г. е открита химическата нестабилност на аспартама – при температура около 30 градуса в газирана вода той се разлага на формалдехид (канцероген от клас А), метанол и фенилаланин.

Цикламат – Е952. От 1969 г. е забранен в САЩ, Франция, Великобритания и редица страни, заради подозрения, че провокира бъбречна недостатъчност. В страните от източния блок е много разпространен заради ниската си цена.

Захарин – Е954, псевдоними Sweet‘n‘Low, Sprinkle Sweet, Twin, Sweet 10. Разрешен в много страни, но лекарите не го препоръчват, когато човек няма диабет. Има подозрения,че захаринът изостря жлъчнокаменната болест.

Ксилит – Е967, Сорбит – Е420. В големи дози – повече от 30 грама на прием, предизвиква разстройство на стомаха.

 

Трансмазнините

Трансмазнините са специфичен вид ненаситени мазнини, получени по изкуствен път. Течните растителни масла при хидрогенизирането се превръщат в твърди растителни мазнини – маргарини, кулинарни мазнини. Хидрогенизираните мазнини имат деформирана молекулярна структура, нехарактерна за природните вещества. Вграждайки се в клетките на нашия организъм, трансмазнините нарушават клетъчния метаболизъм. Хидрогенизираните мазнини пречат на пълноценното хранене на клетките и водят до натрупване на токсини, което е една от причините за болестите.

Масло, което съдържа 72,5% мазнини, не бива да се употребява. Това е хидрогенизирано масло с лошо качество, разбито с водород.

Не употребявайте масло с масленост под 82,5%.

В резултати от изследвания на негативните последици от употребата на трансмазнините са публикувани следните им свойства:

Влошаване качеството на млякото у кърмещите майки; с млякото трансмазнините се предават на детето.

Раждане на деца с патологично ниско тегло.

Увеличаване риска от диабет.

Нарушаване на работата на простагландините, което се отразява негативно върху ставите и съединителната тъкан.

Нарушение на функцията на фермента цитохром-оксидаза, който играе ключова роля в обезвреждането на химическите вещества и канцерогени.

Отслабване на имунитета.

Намаляване нивото на мъжкия полов хормон тестостерон и влошаване качеството на спермата.

Нарушаване на клетъчния метаболизъм и в резултат: атеросклероза, артериална хипертензия, исхемична болест на сърцето, рак, затлъстяване, влошаване на зрението.

Употребата на хидрогенизирани мазнини намалява способността на организма да се противопостави на стресовете, увеличава риска от депресии.

 

Продукти, които съдържат трансмазнини

Маргарин

Меките масла, миксовете от краве и растителни масла

Рафинирано растително масло

Майонезите

Кетчупите

Продукцията на бързото хранене (фаст-фуд), за приготвянето на която се използват трансмазнини

Сладкарски изделия – торти, пасти, бисквити

Снаксове, чипсове, пуканки

Замразени полуфабрикати

В рибните консерви, които не са мариновани в мазнина, е добавен уротропин, който е признат в света за много опасна добавка и е забранен. В състава на уротропина влизат амоняк и формалдехид.

Хайверът може да се съхранява дълго само в замразен или силносолен вид. Ако се продава слабосолен хайвер, значи в него има или уротропин, или лимонена киселина.

 

Продукти, които съдържат генномодифицирани организми

Какао

Фъстъци, в тях вграждат гена на петунията. Получава се страшно отровно вещество; насекомите не нападат фъстъците.

Вносните картофи

Зеленият консервиран грах

Консервираната царевица

Царевичните пръчици

Зърнени закуски с ароматизатори и оцветители, които напомнят натуралните.

 

Храни, пълни с химия

Бонбони: в производството им се използва силна химическа есенция.

Мармалади и сладка, които са мощни антиокислители. Никога не можете да съхраните плода във вида, в който го купувате от магазина. Конфютюрите и мармаладите там нямат нищо общо с натуралните сладка, които приготвяме вкъщи. Просто чудо на химическата промишленост, и то смъртоносно опасно.

Пържените картофи в заведенията за бързо хранене.

Хамбургерите и дори салатите в МакДоналдс, дюнерите.

Продуктите за бързо приготвяне, юфки, разтворими супи, картофено пюре, бульонни кубчета; всичко това е истинска химия, която нанася вреда на организма.

Всички колбаси, шунка, суровопушени колбаси и пр. – те са произведени от генномодифицирана соя. Кренвирши, наденици, варени колбаси, пастети и други, съдържат и скрити мазнини. Те съдържат сланина, свинска кожа и други отходни месни отпадъци; тези вредни вещества са около 40% от колбасите и са маскирани като месо. В колбасите няма никакви натурални съставки; в производството им се добавят и специални гелове, които съдържат каратинин, усилватели на вкуса, оцветители. През нощта в специална апаратура гелът се смила заедно с кости и други боклуци и се получава голямо парче “месо”. Розовият цвят на това “месо” се получава от усилвателите на цвета заедно със специалните лампи на витрината, под светлината на която колбасът изглежда свеж. Течностите за пушене на колбасите съдържат формалдехид!

Не употребявайте млечни продукти, които се съхраняват повече от два месеца! Всичко, което се съхранява повече от две седмици, не бива да се употребява. Асептичната им опаковка съдържа антибиотик.

Дините са обработени с такива отрови, че направо си подписвате смъртната присъда.

Не купувайте грозде, което не се разваля! Обикновено го обработват с хлороформ и други сериозни антиокислители.

Чушки, които не са характерни за сезона, те са генномодифициран продукт!

В последно време се говори за вредата от хляба, произведен с мая. Вместо хляб ние консумираме гъбички. Затова предпочитайте ръжен хляб. Рафинираното бяло брашно от висш сорт и други рафинирани продукти влизат в списъка с топ-вредните продукти.

Гъбите от магазина: те съдържат отровите цитотоксини. Най-опасните отрови, които се съдържат в тях са аманитините, които потискат образуването на клетки в РНК, който управлява синтеза на белтъчините, което води до дисфункция на черния дроб, а е възможен и летален изход.

Сухи кайсии, сливи, стафиди – красивите сухи плодове показват, че са обработени с химикали.

Сладолед – днес няма сладолед, произведен от мляко. Плодовите сладоледи са голи есенции, в тях няма нищо натурално.

Опаковани кексове, бонбони, шоколад: 90% от шоколада не е шоколад, а оцветители и заместители на захарта и какаовото масло; шоколадите са с много калории, съчетани с химически добавки, ГМ-продукти, оцветители и ароматизатори.

Пилешкото месо на нашия пазар съдържа женски хормони, затова мъжете не бива да ги употребяват. Пилетата получават шест женски хормона, включително прогестерон. При мъжете, които консумират постоянно пилешко месо, спада тестостеронът под въздействието на женските полови хормони.

Разтворимите кафета водят до пълно израждане на хормоналните жлези.

Чуждестранните ароматизирани чайове, които съдържат лимонена или портокалова киселина. Веднага възниква зависимост, а всички киселини трябва да се изведат от организма.

Майонези, кетчупи, сосове и подправки – съдържат много оцветители, заместители на вкуса, ГМО и консерванти, които нарушават микрофлората в червата, унищожават полезните микроби в организма.

Сладките газирани напитки, които са смес от захар, химия и газове. Кока-колата освен букета от химия съдържа и 4-5 чаени лъжички захар!

Соковете в пакети и кутии нямат нищо общо с натуралните съставки. Там няма никакви плодове!

През зимата ягодите са съвършено безполезен продукт, там няма никакви витамини!

Този списък съдържа продукти, от които трябва да се откажете напълно. Става дума не за вредни, а за смъртоносни храни!

Необходимо е органите, които отговарят за безопасността на храните, да ни посочат как да оцелеем при тези обстоятелства. Какво можем да ядем, каква е пределната доза, как да разнообразим менюто си, за да не натрупваме в организма си вредни вещества, какво да употребяваме, за да неутрализираме или минимизираме вредното въздействие на отровите. Засега и Министерството на земеделието, и Агенцията по безопасност на храните си траят, пълна тишина. Българите трябва да бъдат добре информирани, да бъдат посъветвани как да оцелеят в тази ситуация, пише rasper-bg.com, цитира pik.bg.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ДА
преди 2 години
0
Най доброто, което можем да направим e да не купуваме по възможност нищо от големите хипермаркети, а da pazaruwame от наши магазини и производители. Така нашите пари остават в България. Освен, че ни тровят с боклуците си, 'родните ' хипермакети изнасят печалбите си извън България. Да не купуваме от тях е опция да се откажат от вредното си присъствие у нас.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
българка
преди 2 години
0
Институциите мълчат ,не взимат мерки ,явно от печалбите има и за тях-как иначе ....а пък народа да се оправя,с глад.И на село да се върне човек -все тая-и въздух ,и вода ,и почва -всичко е химия,фуражите са третирани,а с тях и домашните животни ,отглеждани за месо се третират и така...омагьосан кръг...Имаше една поговорка -"Нищо не е вредно ,ако е нормално",но има ли здравословна храна в България?!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Роси
преди 2 години
0
Полезна и безценна информация, без съмнение. Но по-полезно ще е ако след списъка с храни, които не бива да се употребяват, има и списък с такива, които можем спокойно да ядем. Когато се показва един проблем, трябва да се предложи и решението му, иначе, ефекта е само сензация, пораждаща страх и стрес у хората. А това е по-вредно от целия списък на куп.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Костова
преди 4 години
0
С две думи - нищо не бива да ядем. Като четох статията не остава нищо, което може да ядем. Решението - ГЛАД.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Milena
преди 4 години
0
Блогодаря за изчерпателната информация. Много полезна! От изброените, употребяваме само гъби, но рядко.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Милка
преди 4 години
0
Ще се наложи да се завърнем напролет на село, та да посеем каквото е необходимо, да купим пиленца и да си ги отгледаме. Така ще знаем какво ядем. После да си направим зимнина, сокове, сладка. Така беше едно време. Позабравихме как беше. Сега сме много заети да ходим да печелим пари за да купуваме боклуците от хипермаркетите, внесени в страната ни от близки и далечни чуждестранни производители.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
kiki
преди 3 години
-1
пак няма да знаеш какво ядеш защото и земята е отровена ....
Милка
преди 4 години
0
Ще се наложи да се завърнем напролет на село, та да посеем каквото е необходимо, да купим пиленца и да си ги отгледаме. Така ще знаем какво ядем. После да си направим зимнина, сокове, сладка. Така беше едно време. Позабравихме как беше. Сега сме много заети да ходим да печелим пари за да купуваме боклуците от хипермаркетите, внесени в страната ни от близки и далечни чуждестранни производители.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Милка
преди 4 години
0
Ще се наложи да се завърнем напролет на село, та да посеем каквото е необходимо, да купим пиленца и да си ги отгледаме. Така ще знаем какво ядем. После да си направим зимнина, сокове, сладка. Така беше едно време. Позабравихме как беше. Сега сме много заети да ходим да печелим пари за да купуваме боклуците от хипермаркетите, внесени в страната ни от близки и далечни чуждестранни производители.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Василена
преди 4 години
0
Това е вярно но какво да се яде? Кажете какво да ядем?Кое става за ядене!Изброени са храните които не трябва да докосваме,избройте кво може да се яде!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Daniela
преди 4 години
-2
Много сте зле всички...чревоугодници и ограничени хора-Бог дал,дал,та се забравил!Жалко народе!5
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени