Бащата на Белослава лежал в затвора! Д-р Борислав Стоянов въртял незаконна търговия с кожени палта заедно с Янчо Таков

2177
18 Май 2018, 14:10


Семейството на поп певицата Белослава крие тайна голяма тайна от годините на соца, научи HotArena.

 

Бащата на популярната поп изпълнителка и съпруг на актрисата Анета Сотирова - психиатърът д-р Борислав Стоянов бил тикнат в пандиза в началото на 80-те заради контрабанда на кожени палта от Турция за Съветския съюз. Лекарят от клиниката за наркомани в Суходол обаче е по-известен не с професията си на медик, а с бизнес проектите си, писа „Таблоид“.


В златната ера на соца – в края на 70-те, Стоянов попада в бохемската компания на Иван Славков-Батето и на Янчо Таков. По онова време първият е генерален директор на БНТ, а вторият – е сред водещите журналисти в телевизията и създател на предаването „Всяка неделя”. Доктора, както е известен бащата на Белослава, използва своя бизнес нюх, за да натрупа пачки, тъй като смята, че медицината не му носи достатъчно пари. Заедно със сина на комунистическото величие – Пеко Таков – член на Политбюро и зам.-председател на Държавния съвет, решават да спечелят пари като купуват палта от капиталистическа Турция и ги продават в братския СССР, където търсенето на черния пазар е голямо. Освен това очевидно Янчо и аверът му са разчитали на високопоставения партизанин Пеко Таков, който освен това е бил и министър на търговията. 


И журналистът, и психиатърът били убедени, че ще направят страхотен удар, продавайки турските кожени палта в Съветския съюз и потривали доволно лице, смятайки, че без особени усилия, ще спечелят огромни за времето си пари. Бохемите мечтаели да похарчат парите за охолен живот. Сделката била одобрена от техния ментор Батето и с негово знание те заминали за Турция да направя алъш-вериша. Социалистическа България гледаше да поддържа нормални отношения с капиталистическа Анкара, въпреки Възродителния процес на БКП срещу българските турци и затова границата бе отворена, още повече, че търговците Таков и Стоянов пътували с дипломатически коли.


През 1981 г., на връщане от южната ни съседка, обаче били задържани на „Капитан Андреево”, а след това и осъдени за контрабанда, като излежали присъдата си в затвора. Създателят на „Всяка неделя” твърди, че историята е раздухана, не ставало дума за контрабанда, а всичко било активно мероприятие на Държавна сигурност и определени кръгове в ЦК, за да бъде отстрелян баща му Пеко Таков. Което и се случва в крайна сметка. 


Плейбоят наследник на комунистическия велможа търка наровете две години и половина. Също толкова време лежи в затвора и съпругът на Анета Сотирова. За разлика от бившия мъж на Лили Иванова, който с охота коментира „кожената афера”, Доктора никак не е словоохотлив по тази тема. Пред познати споделял, че благодарение на това, че бил психиатър изтърпял лишаването си от свобода.  


Със сигурност обаче затворническата травма не е нищо в сравнение с това, което бащата на Белослава изживява преди 20 години. Родителите на д-р Стоянов - пенсионирани учители, са намерени заклани в дома им във Враца. Като извършител на кървавото престъпление тогава властите заподозряха, а после осъдиха тяхната слугиня Виолина. Според мълвата в града обаче тя била само изкупителна жертва и ставало дума за разчистване на сметки със сина им. По това време мъжът на Анета Сотирова вече развиваше сериозен бизнес, стартирал в зората на демокрацията с общи проекти с Илия Павлов. Двамата първоначално се занимават с внос на уиски, а Борислав и Анета дори кумуват на църковната сватба на Илия и Дарина Павлови. 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени