Братя Диневи поръчаха изграждането на концертна зала в една от яхтите си за 1,2 милиона!

2365
11 Декември 2014, 15:00


Поредната ексцентрична прищявка на Братя Диневи е налице! Най-големите баровци по Южното ни Черноморие са поръчали изграждането на концертна зала за камерен оркестър на една от тузарските си яхти – „Патриот 2”, узна HotArena.net.

 

За да реализират идеята си двамата са наели турска фирма, специализирана в оборудването на плавателни съдове. Реконструкцията ще им коства над 1,2 милиона евро по предварителни сметки, а Диневи е трябвало да получат специално разрешение за ремонта от седалището на италианския производител „Ферети груп”, информира „Уикенд“.

 

Компанията, лидер в производството на луксозни яхти, е изключително взискателна към клиентите си, като проучва бизнеса им по няколко месеца, преди да приеме поръчка. Всяко изменение на фабричния модел, от поставянето на електронни устройства, до цвета на надписите на двата борда, трябва да се съгласува с „Ферети”.

 

Братя Диневи в крайна сметка получили зелена светлина от Болоня и наели дизайнери и специалисти по акустика, които да оформят залата с големина 8 на 14 метра. В нея спокойно може да разположи инструментите си музикална група с 5 до 8 члена, както и малък  хор, който да изпълнява акапелно класическа музика.

 

Луксозните яхти са голямата страст на Диневи, които започват трупането на несметното си богатство още през 1988-а година, когато са съответно на 23 и 21 години. Само спалното бельо на „Патриот”струва 50 000 евро, един халат за баня е 3 500. Всички мебели на палубата са в бяло, там има и джакузи. Спалнята и банята към нея са с френски прозорци – и от леглото, и от ваната има панорамна гледка към морето.

 

Лодката е дълга близо 26 метра, двата й двигателя развиват по 1823 конски сили, стига за четири часа от „Марина Диневи” до Истанбул. Има непрекъсната безжична връзка с интернет навсякъде по света през сателит. Яхтата е напълно климатизирана, има и специална жироскопна система, която намалява с 50 % страничното клатене – уникална новост, за която Диневи плащат близо милион евро.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени