Издатели: В криза българинът посяга все повече към книгата

1354
12 Февруари 2013, 12:51


Не хляб и зрелища, а книга – това иска българинът, противно на масовото мислене. Оказва се, че във времена на криза народът посяга все повече към духовната храна. Това твърдят издатели пред HotArena.net, обнадеждени, че когато говорим за култура, не всичко е изгубено.

 

От Института за статистика отбелязват, че през 2010-2011 година издадените книги надвишават 4500. Официалните данни за изминалата 2012 година не са излезли, но родните издатели са убедени, че цифрата ще е много по-голяма в сравнение с последния отчетен период.

 

Нещо повече. Ръст бележат и в издаването на детски книжки. Родители не търсят духовна храна само за себе си, а се стараят да възпитат и детето си с книга - прави си изводи един от издателите – Светльо Кантарджиев. Особено повишаване на детския интерес се забелязва при книжките от картинки, които са за най-малките, добавя той. Т.е. родителите не купуват книги по задължение заради учебната програма, а за да свикнат малчугана още от ранна детска възраст да комуникира с книгите.

 

Много от добре познатите ни имена на детски книжки са били преиздадени миналата година поради големия читателски интерес. Това са класиките – „Червената шапчица“, „Палечка“, „Пепеляшка“, „Вълкът и седемте козлета“ и много, много други четива, с които ние, възрастните сме израснали.

 

Дано интересът на българина към книгата не спира да расте и все повече да се култивира у децата.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени