Жесток удар! Карбовски осъден за 300 бона! Запорираха му жилището и апартамента

4992
29 Септември 2016, 17:00


Мартин Карбовски беше осъден за солидната сума от 300 хиляди лева, научи HotArena. 


Журналистът ще трябва да се раздели с 300 бона от джоба си, а ако ги няма, да се сбогува с апартамента и колата си, научи Уикенд. Точно за тази сума е бил осъден той от бившите си шефове от „Телеман”, с които правеше две предавания в Нова тв. Те заведоха срещу него дело, след като ги напусна, преди договорът му да е изтекъл. 

 
Скандалът гръмна още преди 3 години, но едва сега съдът е излязъл с решение по случая, издадоха запознати. То гласи, че Карбовски дължи на своите бивши продуценти 300 000 лева. Решението е на първа инстанция и журналистът със сигурност ще обжалва. Но въпреки че не е окончателно, то е довело до запор над имуществото на телевизионера. Под запор в момента са неговият апартамент и колата му


До съдебното дело се стигна, след като в ранната есен на 2013-а Карбовски напусна „Телеман”, за да прави две предавания в ТВ7, за която вероятно не е допускал, че ще фалира съвсем скоро. С продуцентите от „Телеман” той имаше договор за две други предавания, но по Нова тв – „Отечествен фронт” и „Директно Карбовски”.


Контрактът е бил до пролетта на 2014-а. Водещият обаче не се е съобразил с този срок и е напуснал половин година по-рано. Това е довело до загуби на продуцентите му, които от своя страна също са имали договор с медиата за определен брой предавания. Заради напускането на Карбовски обаче не са успели да ги направят. Отделно от това претенции към него има и заради предаванията, които е правил в ТВ7. Те са били със същата тематика и с подобни заглавия като тези в конкурентната Нова – вместо „Отечествен фронт” – „Фронтова линия”, и вместо „Директно Карбовски” – „Предаването на Карбовски”


Всички тези спорни въпроси доведоха до заплаха от 8 съдебни дела срещу Карбовски. Общата сума на исковете бе рекордна – цели 3 милиона лева. Три години по-късно журналистът е осъден на далеч по-скромните, но все пак трудни за преглъщане 300 бона. 


Самият Карбовски бил категоричен, че ще обжалва, очаквайки, че сумата ще се стопи още повече. Той обаче се жалвал, че е получавал далеч по-скромни приходи от „Телеман”, затова не виждал как е възможно да му искат 300 хиляди заради напускането. Въпреки това признавал, че сам си е виновен, защото не е прочел внимателно договора, който е подписал с продуцентите и в който неустойките са били ясно посочени. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени