Кристалина Георгиева купува палат за $600 000 на метри от Белия дом

2322
01 Януари 2017, 10:00


Кристалина Георгиева купува нов им от в САЩ! Еврокомисарката се г отви да влезе във владение на двуетажна къща с размерите на прогимназия в град Арлингтън, Вашингтон, издаде пред „ Таблоид“ депутат  от управляващата коалиция в оставка. Засега е ясно, че за райск ото кътче на Източното крайбрежие богатата софиянка ще се изръси с над 600 000 долара, което за нейните възможности не е много драматично, научи HotArena.

Разходката ни "Таблоид" из сайтове на фирми за недвижими имоти в района потвърди, че къщите тук са повече  от солени. Средната цена на квадратен фут (0.09 квадратни метра) в Арлингтън се движи между 400 и 600 долара, но за сметка на това къщите са с огромна площ. Така нормален за Щатите двуетажен дом с четири спални, всекидневна като баскетболно игрище и няколко бани излиза поне 600 бона в „зелено“.

Интересното е, че кварталът, в който се е прицелила Кристалина, е доста близо до официалната резиденция на президента на САЩ Барак Обама – Белия дом. Махалата на Георгиева е  отделена  от тежко охранявания район на американския президент само  от мост на река Потомак. И без новата си къща във Вашингтон Георгиева е предоволно им отна. Не е тайна, че пробивната внучка на революционера Иван Кършовски е собственик на палат в П отомак, Мериленд. Според регистрите на щата данъчната оценка на къщата е 587 800 долара. Георгиева я притежава  от 1999 г. Новият й дом в Арлингтън се намира съвсем близо.

Освен това тя разполага с два апартамента в София, показва проверка в регистрите на Европейската комисия, което е описано в декларация за имотното й състояние, подадена лично  от Кристалина на 18 юли 2012 г. Към същата дата Георгиева е притежавала акции в около 10 публични компании и фондове, които са на обща стойност 130 325 долара.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени