Лорд Минчев пусна Гилотината: Мартина Вачкова като полята с горчичен сос, точки и въпросителни мъчат Лолова, Кедъра в модно роднинство с Ру Пол + още (СНИМКИ)

1679
16 Септември 2017, 13:55


Предлагаме ви нова, забавна порция от забавните коментари на лорд Минчев за рубриката му във в. "Телеграф" - "Гилотина"

ЙЪЛДЪЗ НЕ СЕ НОСИ КАТО ЗВЕЗДА

Няма много общо между превода на името на Йълдъз /звезда/ и облеченото от нея. То е бледо , скучно и не отразява напълно представата ми за жена, която почти живее на сцената. Наречете ме груб, но тук дори не признавам правото на избор, защото огромните звезди влияят на чувствата и на вкуса ни, което тук отсъства или е поднесено като филия типов хляб намазана с маджун. Аскетичната ризка, осеяна с бледи, направо охтичави цветя, извънбрачната им връзка с тена на кожата, с якичката, с претупания моден сюжет , са нещо, с което може да гледаш новините, да готвиш, да говориш с комшийката но не и да държиш микрофон. Черпак- да! Нейсе… Впивам поглед в розичката-гердан, нанесла се на чардака на невинността, извисявайки глас далеч по-високо от прочутата си притежателка . Ако колежката и Буюклиева беше керамична роза, щеше да изглежда точно така. Съседка-кокетка на бижуто и племеница по съребрена линия се явява гривната, чиито черти и цвят напомнят дълго прана и препирана носна кърпичка, в която са намерили покой химикалите на десетилетия хигиена.

ДИАНА СТОЯНОВА В РОКЛЯ ОТ ОБЛАЦИ

Отлична модна хорова капела, с участието на топ звездата Мартина Вачкова. Тя изглежда като полята с горчичен сос, заради странния цвят на пуловера , който е с размера на полско фиатче. Щедрата на модни предложения актриса поднася без сос или друга апетитна заливка сандали, така лъскави и праволинейни, сякаш съм отново на релсите и сякаш отново карам трамвая. Кара я някак си и Александър Кадиев, с риза като свалена  от простора преди ефир и с необходимост да бъде върната отново там след предаването. Сивото сако, в цвят „оли, жива да не бях”, покрива част от стройната му фигурка, попаднала случайно в шахмата на останалите. Папийонката има  толкова неясна функция, че се колебая муха ли е кацнала там или възгордял се бръмбар. Модни бръмбари са полазили Асен Григоров, чиято ризка сводничи между нея и обувките, също с незначителен статус според моята разглезена оптика. Диана Стоянова в рокля като погледнато от самолет небе, плува в купестата облачност на естетическото си спокойствие и ако мога да цитирам Лили/ту/, роклята е „ Хубава когато идваш, два пъти по-хубава когато си отиваш”. Прическите, подредени като кроасани на витрина, са коя препечена, коя сурова, но е събота, нека опростим някои грехове.

КЪНЧЕВ И ХОПКИНС- ПРИЯТЕН МОДЕН ДУЕТ

Истински телевизионен аристократ, Ники Кънчев се показа такъв и в компанията на посланик Ема Хопкинс. Макар и по дънки , което подчертаваше неговата артистичност, водещият на Вип Брадър смекчаваше това „позоряващо” обстоятелство с много обаяние и сако, с отлични качества. Външните шевове, макар и на мода преди пет години, при Кънчев изглеждат някак на мястото си и носят една тържественост, която налаганият му досега вкус е потискал. Нейно Превъзходителство посланикът на Великобритания у нас, е в свежа дреха, която съдържа в себе си есенни усещания , поднесени с подкупваща усмивка и свенливо поведение. Скромно синьо бижу се скита някъде в облеченото без да изисква внимание или пък да виси безучастно. С тези дипломатически усмивки , предполагам че са си говорили за времето. Вероятно не за това във Флорида.

КЕДЪРА В МОДНО РОДНИНСТВО С РУ ПОЛ

Толкова много топлина, сърдечност и тишина носи тази ти-шъртка. Напомня на разходка в полето, на почивен ден на ватман, на Георги Димитров, прегърнал детенце на протъркана двулевка. Тишърт, като една човешка длан, но по-голяма тя не ни е нужна. Тишърт- поезия, текстилен Пушкин и Маяковски, който ако беше написал Стихове за една телевизионна тениска, можеше да се прочуе далеч повече и по-трайно отколкото стиховете си за съветския паспорт. Облеченото от Камен Алипиев винаги има принадена стойност, защото той го носи със смелост и самочувствие, валидни за истинските звезди. Смятам, че с подобна гордост Майкъл Джексън е носил пижамата си а Ру Пол- перуката си. Няма нито грам ирония в думите ми, само пейзажи и гледки от различни ъгли. Не сте ли съгласни с мен, че Кедъра има интернационален вкус, носейки тази жълта гривничка. Пластмасова, с надписи, които издават тайни послания. Нещо като кодовете на Леонардо, но с кухненски подтекст и смисъл. Жълто, като краищата на човката на малко пате. Гривничка! Част от паничка бонбони детска радост, с преобладаващо жълто. Кеф! Цвят от кедър и още нещо. Ще премина приятелски граници ако отида в прическата, която заслужава малко повече внимание, но не от мен а от фризьор. Така е като Алипиев не ми се е обаждал вече трета година.

ТОЧКИ И ВЪПРОСИТЕЛНИ МЪЧАТ ЛОЛОВА

О, спомняте ли си госпожи, бърборят шапките на двете миловидни дами, едната от които е Боряна Баташова. Цветна, като декорация в моминска стая, дори като такава в чакалня за незрящи, роклята на Баташова е едно завръщане в бъдещето, но само в случай , че това бъдеще е неясно. Шапката-истинско НЛО е кацнала на главата така, че ако госпожата се наведе в предкралски поклон, насъбралата се дъждовна вода ще намокри обувките и. Които, слава Богу, не се виждат. Обеците са като пътен знак, но не указват нищо специално, освен че могат да означават и позсказване за наближаващо кръгово. Без очила сметнах Лолова за Йорданка Христова, но после стана ясно, че единствено роклята ме е подвела. Напоена с точки, тази рокля е острова на многоточието, но при липса на поне една запетая, разбирам защо дизайнерът не е могъл да спре. Шапката е един водевил, в който няма увод, изложение и заключение. Стоп! Заключение има и то е моето- Татяна Лолова може да си поръча рокля на въпросителни или тирета.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени