Мерки срещу нетърпими съседи: Кога и как да действате

894
28 Ноември 2017, 19:49


Съжителството със съседи почти винаги води до неразбирателства, а ремонтите са най-честият повод за тях

 

Ако съседите наскоро са започнали ремонт, вие се намирате в безизходица – трябва да приемете, че шумът ще съпътства ежедневието ви. Молете се поне да са се обърнали към професионална фирма кърти, чисти и извозва, при това след консултация от експерт по строителството, за да не се стига до сериозни поражения и намеси в конструкцията на блока. Такива случаи за жалост не са рядкост, а потърпевшите могат да вземат мерки, но със закъснение и пред свършен факт.

 

Кога трябва да се намесите и да подадете жалба срещу съседите си:

 

 

  1. Къртене в часовете за почивка

Ако собствениците на близко разположения до вас апартамент са решили да се занимават с къртене в часовете, когато това е забранено, може да сигнализирате в полицията. Преди да пристъпите към крайната мярка, може да разговаряте лично с нарушителите и да им обясните да заложат на чистене и извозване на отпадъците си, докато трае почивката. Вероятността да срещнете разбиране е малка, затова не се колебайте след това.

 

  1. Замърсяване след ремонт

Можем да бъдем толерантни и да потърпим, докато ремонтът тече и замърсяването личи от етажа, стълбите, асансьора, входната площадка. Това не е особено допустимо, но ако и след края на работата по обекта гледката е същата, извършителите подлежат на глоба. Вие преценете дали само да ги смъмрите на следващото събрание или да се оплачете официално в общината.

 

  1. Нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци

Мястото им не е на битовата смет, както отлично знаят повечето граждани, а изборът на компания, които съдейства за кърти, чисти и извозва не е просто каприз.

 

  1. Изоставени стари мебели и вещи на етажа

По закон това е абсолютно забранено, защото може да попречи на пожарникарите да се намесят при евентуален масов инцидент във входа. Не е необходимо да се настройвате агресивно при първия забелязан случай, но е желателно да е проведен разговор и да има съответната реакция. Не е ли налице такава скоро, едва ли може да имате очаквания за разрешаването на въпроса.

 

  1. Купони и веселби по никое време

Редът е същият, както при вдигането на шум покрай настоящ ремонт.

 

  1. Летяща торба с боклук
В големите градове на България това „явление“ все още е актуално и изглежда не може да се изкорени напълно. Предполагаме, че с такива съседи дискусиите са напълно излишни – те надали биха си взели поука от вашия съвет. Не отлагайте и си потърсете правата, за да е мирна главата на всички, които се налага да ги търпят.

Големи намаления на качествени дамски стоки! Вижте в WomanShop


Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени