Не й е зле! Майката на Халваджиян с 12 000 евро пенсия

4804
16 Април 2014, 10:46


12 000 евро! Толкова е „скромната“ пенсия на майката на продуцентите братя Халваджиян, научи HotArena.net.

 

68-годишната бивша балерина Юлия направи телевизионния си дебют този понеделник в „Като две капки вода“, когато Магърдич отиде в публиката, за да я поздрави.

 

Именно майка му му е подсказала идеята за предаването, докато гледала неговия еквивалент в Италия, където живее близо 40 години.

 

Юлия заминава за Апенините още по соцвреме заедно със съпруга си, който е куклен актьор.

 

Започва да преподава класически руски балет и върти три школи едновременно, за да изхранва децата си. Съдбата обаче й нанася ужасен удар, след като в началото на 90-те неочаквано от инфаркт умира мъжа й, който току-що е получил работа като спортен коментатор в една от най-известните тамошни телевизии РАИ. През 1995 г. Юлия се омъжва за италианец, финансов директор на голяма компания за гранитогрес. Той вече е пенсионер и взима 12 000 евро месечно.

 

„12 000 евро са 12 000 евро навсякъде в Европа. Така че майка ми не я мисля. Но тя е работила 40 години, има българска трудова книжка, внасяла си е всичко, а пенсията й е 160 лева. А е получавала добри пари. Тя и баща ми са работили в шоубизнеса към бюро „Естрада“ при соца. Ако средната заплата по Бай-Тошово време беше 120 лева, те са изкарвали по 300-500 лева, внасяли са осигуровки върху тези пари. Защо взема 160 лева пенсия в момента? И как ще живее, ако се прибере в България?”, гневи се Магърдич.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Майнчката
преди 4 години
-1
Как щяла да живее?!? Ще живее така ,както се справят и живеят почти всички пенсионери в България-трудно! Кво ми се праи на света вода ненапита тоя халваджиян...всички знаем ,че фонд пенсии е ошушкан и занулен отдавна и затова хората работели и внасяли осиг. цяял живот сега овиснаха с мижа пенсии....поредното безобразие в нашата мила Майка България!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Do Magurdich
преди 4 години
-1
12 000 evro vzema muja I ,a ne tia-taka,che aide po-skromno s hvalbite
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени