Плевнелиев стоял зад референдума на Слави? (Схемата на Дългия – разконспирирана, имената на участниците в нея са все известни и скандални)

1724
15 Ноември 2015, 14:00


Слави Трифонов влиза в политиката, при това далеч не по своя воля и далеч не от патриотични съображения, както широко се афишира в неговото предаване, разбра HotArena.

 

Горещ слух реди, че за да преподпише договора си с Би Ти Ви, шоумен №1 е дал дума на президента Росен Плевнелиев, че ще удари силно рамо в подкрепа на идеята му за мащабен национален референдум за смяна на политическата система в страната, пише „Уикенд“.

 

Плевнелиев пък щял да направят така, че Гологлавия и подчинените му да изкарат поне още една петилетка в ефир. Совалките между плевенчанинът и президентството започнали още в ранната пролет. Трифонов бил готов на всичко в името на славата. Ответната страна също протривала ръце доволно, предусещайки ползата от широката реклама, която ще има в месеците след местните избори. Плевнелиев се надявал и на подкрепа от екипа на Трифонов за евентуален следващ мандат.

 

Представителите на Инициативния комитет на „Шоуто на Слави” Тошко Хаджитодоров, Иво Сиромахов и Филип Станев вече внесоха в Народното събрание уведомление за започване на подписка за свикване на допитването. Събирането на подписи започна на 10 ноември и ще продължи до 9 февруари. За да бъде задължен Парламентът да свика допитването, за него трябва да са се подписали най-малко 400 000 избиратели. Трифонов обаче надъхвал своите да съберат 1 милион подписа.

 

Слави няма своя партия и за това реши да действа с Велизар Енчев и с движението „Днес” на синдикалния лидер Димитър Диманов, което официално се води на името на братовчедка му Анджелика Цокова. Явно следва примера на Симеон Сакскуборгготски, който влезе в играта с женското движение на Весела Драганова”, разкриват хора от политическия елит.

 

Интересно е, че кампанията е щедро спонсорирана. Според мълвата, финансово рамо за проекта са ударили Гриша Ганчев и Цветан Василев. В цялата страна са открити 200 пункта за набиране на подписи. В тях стоят по двама-трима души. Около 800 човека са ангажирани да дебнат хора за подпис, като им е обещано, че за всяко име и съответното ЕГН ще получат по 50 стотинки допълнително към надницата им. Плаща им се минимум по 20 лева на ден на човек. Това прави по 16 000 лева на ден - пари, които Слави никога няма да даде от джоба си. Говори се за раздаване на хонорари в порядъка на 250 000 лева на седмица, което прави милион на месец на организаторите. За това, разбира се, няма доказателства.

 

Спусната е директива от хората на Прокопиев и Плевнелиев да бъдат събрани 1 милион подписа за 90 дни. Ако това стане, референдумът ще бъде широко пропагандиран, ще се говори, че изразява волята на народа, който ще жадува реформи. Всъщност, ще стане така, че богатите ще станат още по-богати, а бедните пак ще го издухат”, споделят запознати с тайните на Слави Трифонов.

 

Искането на Дългия е за провеждане на референдум по 6 жизненоважни за българина въпроса - дистанционно гласуване по електронен път наред с въвеждането на задължително гласуване, как да се избират директорите на областните дирекции и на районните управления на МВР, намаляване броя на народните представители и каква да бъде държавната субсидия за получен глас.

 

От „Шоуто на Слави” съобщиха, че разчитат на сериозна помощ от своите партньори от гражданско движение „Днес”, които се прочуха с организирането на протестите срещу цената на тока през февруари 2013 г.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени