ПОЗОР?! Живеем ли в Държавата на Къцитата?

3275
06 Ноември 2012, 13:29


Редакторска плесница

 

 

Държавата на Къцитата е най-новото определение, което Кристина Патрашкова даде на България. След Държавата на Златките, журналистката определи и една друга тенденция у нас – да живееш като Къци.

 

Позорно ли е поведението на Къци и срамно ли е да бъдеш като него, питаме ние от HotArena.net?!

 

Коя е Държавата на Къцитата?

 

Според Кристина Патрашкова Държавата на Къцитата е тази, в която хората не се оплакват от лошото положение в страната си, позволяват властта да ги тъпче и нямат гражданска позиция. Те обичат да има някой над тях, шеф, с който винаги трябва да са добре. За Къци Вапцаров в момента това е Биг Брадър, а за останалите като него – това е Бойко Борисов.

 

„Хората като Къци никога няма да скочат на протест срещу горивата. Те тихо и кротко ще си стоят у дома, докато такива като Златка ще излязат на улицата и ще си кажат мнението”, образно обясни Патрашкова на вчерашния лайф във ВИП Брадър.

 

Жената, която кръсти цяла държава на Златка, днес вече е готова да я защитава със зъби и нокти. За сметка на това, Кристина вижда един лош модел на поведение в лицето на Къци Вапцаров.

 

Той дразни съквартирантите си не само с кроткия си нрав, но и със здравословното си хранене, с морала си, с добродушието и семейните ценности. Дразни ги с всичко.

 

А Държавата на Юлияновците?!

 

Ако Кристина Патрашкова е решила да кръщава държавата ни според различните модели на поведение, може би трябва да създаде и понятието Държавата на Юлияновците. Хората, които винаги имат нужда да тъпчат някого, да го унижават, за да може по този начин да се самоутвърждават. Хората като Юлиян Константинов.

 

В Държавата на Юлияновците всички са злобни и завистливи, не понасят успеха на другия и го мачкат, за да прикрият собствените си комплекси. Те не могат да оправдаят поведението си, обикалят медиите и повтарят едно и също нещо навсякъде като развалена грамофонна плоча.

 

В Държавата на Юлияновците никой не иска да бъде добре, иска Вуте (Къци) да е зле. Тази държава не ви ли напомня повече на България, отколкото Държавата на Къцитата?!

 

Гласувайте в анкетата!!

 

Стела Йорданова

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени