Росен Чолов излезе на свобода срещу 5 бона (Манекенки оттеглиха показанията си срещу насилника)

4355
03 Юли 2015, 13:14


Росен Чолов-Чолата излезе от килията на следствения арест вчера само срещу 5000 лева гаранция, узна HotArena!

 

Юристи обясниха, че съдът не е имал друг вариант, освен да го пусне, защото той е зад решетките от ноември миналата година. Тогава Специализираният наказателен съд го „заключи“ по второто обвинение, че е организирал бардак с проститутки, пише „Всеки ден“.

 

Заедно с Чолов беше арестувана и Полина Иванова, която се представяше за студентка. Тя обаче още тогава беше изпратена в домашен арест.

 

Росен Чолов досега има две обвинения, че е склонявал жени да проституират. Той бе арестуван за първи път през 2012 г., въпреки че си развява байрака в деликатния бизнес близо две десетилетия. В началото стартира като партньор на Жени Калканджиева във „Визаж“, агенция, зад която стоят прословутите братя Маргини.

 

След време Чолата се отделя заедно с Ралица Любенова в нова моделска агенция „Еф Ейч Уан“. След като вертепът беше разбит, 16 манекенки свидетелстваха, че са работили като проститутки. Те разказаха, че давали припечеленото из хотели и вили на мениджърката Ралица Любенова, а тя им връщала половината от парите.

 

Докато течеше разследването, броят на манекенките, готови да свидетелстват срещу Чолата, се стопи драстично. Той самият изкара осем месеца в килията след първото си задържане и беше освободен.

През ноември 2014 г. пак го арестуваха. Оказа се, че подновил стария си бизнес, като наел нови момичета. Чолата обаче беше орязал техните хонорари, като от 1000 лева им връщал само 400.

 

Обвиненията срещу сводника и при двата ареста не изненадаха, защото от години е известно, че буковете на манекенките се предлагат на клиенти, готови да платят за тях скъпо и прескъпо, особено когато момичетата са с някоя титла пред името си или са били корица на списание. Единствено Жени Калканджиева се напъва да отрича очевидното.

 

Въпреки двата ареста и тежките обвинения Чолата сега излиза със скромните 5000 лева гаранция. Мнозина вече се обзалагат, че накрая може да отърве и затвора. Докато се точеше разследването, се чу, че в тефтерите на Чолата са записани интересни имена – политици, бизнесмени, дори магистрати – все авторитетни хора. Такава информация може да подейства като земетресение, но може да остане и завинаги дълбоко пазена тайна.

 

От друга страна, след дългия си престой в ареста Чолата загуби жена си – манекенката и актриса Ирена Милянкова, която си намери нов мъж. Мнозина предполагат, че вече си е загубил и бизнеса, който е минал в други ръце.

 

Междувременно му отрязаха квитанцията и от федерацията по ръгби, която той се надяваше, че ще оглави, докато беше на свобода. Процесът срещу сводник №1 на братя Маргини засега не е насрочен. Най-вероятно е двете обвинения за сводничество да бъдат събрани в едно, считат юристи.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени