ШОК! Даниела Тренчева кандидатствала за работа танцьорка на пилон! (Още разкрития!)

2558
23 Юли 2014, 13:00


В името на професионализма, на водещата на новините по НОВА - Даниела Тренчева, й се е налагало да влиза в какви ли не превъплъщения при правенето на различни разследвания, научи HotArena.net.

 

Една от най-интересните случки е, когато прави разследване за сутеньори в Боровец. През 2005 година Даниела решава да разконспирира схемата, по която престъпниците наемат непълнолетни момичета за компаньонки, а местната полиция си затваря очите.

 

Свързали я с въпросния сутеньор и тя отишла при него със скрита камера. Тогава е била на 26 години, а задачата й била да се представи за 17-годишна ученичка, която иска да започне работа като еротична танцьорка в един от нощните клубове в Боровец.

 

Тогава й обяснили, че работата е с консумация и заплащането се дели наполовинка между „работодателя“ и компаньонките. За да успее да измъкне повече информация как точно стават схемите и кой ги прикрива, Тренчева лъже, че майка й не й позволява да проституира, а тя все още няма 18 години.

 

Тогава сутеньорът й обяснява, че никой нямало да разбере тъй като личната й карта щяла да стои у него. Ако някой попита защо танцува на пилона, той щял да обясни, че тя е пияна клиентка, която се е съблякла и инцидентно се е качила там, пише в. „Галерия“.

 

Даниела продължила да разпитва какво би станало ако полиция нахлуе в заведението. В този момент престъпникът си изпял всичко и й казал имената на полицаите, които покровителстват незаконния бизнес.

 

Това не е единственият удар на журналистката. Преди години тя установила, че един от лидерите на стачката в „Пирогов“ през 2007 г. – доктор Кръстьо Пенчев, три години по-рано съветвал Митьо Очите как да се преструва на болен.

 

Преди това Даниела се сдобива с диск със запис, на който се чува как лекар наставлява някого: „Сега ти е прилошало, усетил си болка в гръдната кост и си се свлякъл...“. Тренчева допуска, че това са гласовете на Пенчев и Очите.

 

Прави телефонно интервю с несебърския бос, който й отговаря със същите думи, които тя е чула от записа. Прави се експертиза в МВР и така се установява, че гласовете от двата записа съвпадат.

 

Доста от хората, за които новинарката прави журналистически разследвания, влизат в затвора, имат условни присъди или са в пробация. Тя признава, че често получава заплашителни съобщения на мобилния си телефон.

 

Разказва, че за по-притесняващите от тях е уведомила полицията, но като цяло не се страхува и се успокоява с мисълта, че куче, което лае, не хапе.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени