Шокиращо! Екскурзия до Кападокия на 24.09. с последни места, на промоционална цена!

1356
03 Септември 2013, 09:27


Една приказка за една много древна земя! Мистика и култура, бит и традиции, феномен и история!

 

Цена, която няма равна на себе си и гледка, която ти спира дъха. Да летиш с балон, да се спушнеш под земята и да се потопиш в магията на дервишите!


"Караджъ Турс" вече 15 години е на пазара, разбра ли са какво значи да си туроператор от класа, и да знаеш и да си изпипал и най-малките подробности  в едно пътуване. 


Лидерството на "Караджъ Турс" на туристическият пазар в България е несъмнено. Но не похвалите са тема днес, а екскурзията до Кападокия.


Маршрут, които само те могат да Ви предложат, екскурзоводи, които Ви пренасят хилядолетия назад и атмосфера, която Ви спира дъха. 

Автобусна екскурзия до Анодола с посещение на Анкара, Кападокия, Коня, Ескишехир и мегаполиса Истанбул с  6 дни / 5 нощ. със 4 вечери и 5 закуски с дневен преход от цялата страна.

 

Тръгването е на 24.09. с дневен преход през Истанбул към Анкара – столицата на Република Турция, вторият по големина град в страната, ще се насладите на панорамна екскурзия на град Анкара и ще посетите мавзолея на Ататюрк – там където бащата на турците Мустафа Кемал Ататюрk е погребан, музея на анадолските цивилизации  признат през 1971 г, за  Европейски музей на годината. Част от  екскпонатната колекция включва предмети от времето на палеолита и неолита. Разглеждане на  Старата сграда на Парламента на Република Турция. Следобедно ще отпътувате за Кападокия – „Земята на красивите коне”. По пътя преминавате през второто по големина солено езеро в Турция -  Туз гьол с кратък престой и възможност за снимки . На следващия ден маршрута Ви ще бъде Кападокия - Юргюп - Аванос - Гъореме - Ючхисар. Планирано е посещение на музея на открито в Гьореме  /Голям комплекс от скални църкви  - областта Гьореме е била населявана от древни времена; в близкото минaло там са живяли християни. Най-старите църкви в района – от които до днес са се запазили много малко – датират от 7в.  В долината на Гьореме се намира Музеят на открито, който някога е бил дом на религиозна общност. Много на брой църкви образуват голям манастирски комплекс, като целия е изваян в скалите.Според местната легенда на това място имало 365 църкви – по една за всеки ден от годината, от които едва 30 са отворени за посещение днес/.

 

Разглеждане на крепостта Уч Хисар и десетки панорамни площадки между които Долината на Гълъбите, Долината на Отшелниците. Долината е известна и като Долината на монасите заради килиите открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна; върховете им във формата на комин припомнят легендата, че някога били обитавани от феи способни да изпълнят всяко желание. Вечерта ще присъствате на автентичен ритуал на Дервиши.Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема. Четвъртият ден ще продължите от Кападокия - Ючхисар - Деринкую - Ъхлара - Коня. 

 

Кападокия – област известна със своите причудливи земни форми образувани преди 10 хиляди години, след едновременното  избухване  на два вулкана /Ерчийсе и Хасандаа/ - Областта Кападокия е спомената още в Библията.Ранните християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Под действието на водата и въздуха са се образували причудливи форми,шедьоври на творчеството на природата. Разглеждане на подземния град Деринкую -  /градът е бил обитаван от 5 в.пр.Хр., състои се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората живеещи в града търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Отпътувате  към живописната долина Ъхлара, образувана вследствие многогодишното протичане на река Меледениз и приличаща много на Колорадския каньон. Кратък престой за снимки.

 

Продължаваме към Коня-града на танцуващите дервиши. Най-посещаваното място е музеят Мевлана и гробницата на Мевлана, джамията на Селим, Пешеходна обиколка на Коня.

 

Петия ден маршрута продължава към Коня - Акшехир - Ескишехир. Сутринта посещение на мавзолея на Мевляна Джелаледин Руми - един от най-тачените суфи–мистици и най- четените суфи–поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най-либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му са повлияли на най-големите интелектуалци: от Шекспир до Андерсен. 2008-а година бе обявена под егидата на ЮНЕСКО за посветена на паметта и мъдростта му, съдържаща послание за мир и толерантност в света. Разглеждане на „Дворецът Алаадин”. Около обяд екскурзията продължава  с отпътуване  към Акшехир и посещение на гроба на Настрадин Ходжа. Градчето е с около 65 хил. жители, разположен в покрайнините на плодородна долина, северно от възвишенията Султанда. По времето на Римската и Византийската империя е познат, съответно като Филомелиум и Филомелион.

 

По-късно става важен селчукски град, а накрая, през 14 век, преминава в ръцете на Отоманската империя. Само че преди това, през 13 век, в едно селце в съседната област Ескишехир, се родил Настрадин Ходжа. И със своята интелигентност и невероятно чувство за хумор станал не само известен, а и нещо като национален герой. Нещо повече, през вековете шегите му се предавали от уста на уста и днес вече са част от турския фолклор и култура. Посещение на „Центъра на света” според възгледите на Настрадин Ходжа и отпътуване в посока град Ескишехир (Стария град). Следобеден преход. Пристигане в Ескишехир. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка. На шестия ден отпътувате към мегаполиса Истанбул. След като групата пристигане в Истанбул се организира панорамна автобусна обиколна на града. Преминаване през Босфорския мост от Азиатския континент в Европа.

 

След приключване на екскурзията следва отпътуване за България през Одрин. По пътя посещение на нашумелия „Аквариум Тюркуазо”  с подводния тунел 80 метра. В непосредствена близост се намират и търговските комплекси Икеа и магазин Практикер. Пристигане в  Одрин. Възможност за  романтична разходка в старата османска столица. Посещение на джамията Селимие. И на шестия ден след полунощ ще се приберете във вкъщи с прекрасни спомени и с чувството за преживяна приказка.

Побързайте местата са ограничени, а цената промоционална.

 

"Караджъ Турс" предлагат най-добрите условия, без да отстъпват от качеството!
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени