Венета Райкова си спомня за младостта: Бях бедна, мръзнеща от студ, с един чифт обувки!

2706
22 Февруари 2015, 14:00


Венета Райкова написа писмо до своето по-младо Аз, в което описва трудностите, през които е минала и с които се е справила, научи HotArena!


Бившата водеща на предаването „Горещо” го написа като част от инициативата на популярен сайт и не се посвени да изпадне в емоционални проникновение със самата себе си. От внезапните й признания се разбраха интересни подробности от младостта й, пише "Уикенд".


Вече 40-годишната журналистка започва своето писмо към 18-годишното си Аз с откровение. И днес, когато минавала покрай Орлов мост, Венета виждала себе си, чакаща тролея на спирката – „бедна, мръзнеща от студ, но заредена с идеи и енергия да осъществи мечтите си”. Това е самата истина. Венета е финансово стабилна, независима и известна жена едва от последните десетина години. Преди тях родената в Попово блондинка била все на ръба, вечно в недоимък и бореща се с несполуките. Още от малка обаче Венета научава от майка си никога да не се предава и винаги да вярва на себе си. Точно това й помага да достигне върха, от който днес гледа гордо към миналото и не крие възхищението към собствената си целеустременост.


Този път започва в родния й град Попово. Венета се ражда в дома на образована и силна жена, чийто две висши образования се оказват недостатъчни в онези времена, за да си намери доходна работа, с която да издържа семейството си. А то се разпада още преди Райкова да се роди. Бъдещата телевизионна звезда израства без баща, но силата на майка й винаги й е вдъхвала кураж. Родителката й работела на три места, за да закърпи семейния бюджет. Местели се от квартира на квартира, все, притиснати от беднотия.


 
Венета попива от родителката си тази борбеност и упоритост, която впоследствие я отвежда към върха. На 18 години тя постъпва на работа във вестник „Хайлайф”. Приемат я в Софийския университет, където завършва право. По времето, когато се труди като репортер, пробива и в телевизията. Кариерата й стартира в предаванията „Цветовете на нощта” и „Наблюдател” по БНТ. Междувременно печели конкурса „Мини Мис България”.„Сега ти си на спирката на Орлов мост и се чудиш да продължаваш ли да следваш мечтата си и да работиш като телевизионен водещ и журналист във вестник за почти без пари. Имаш един чифт обувки, с които ходиш и зимата, и лятото. Какво значение обаче имат парите, когато си в началото на кариерата си и правиш това, което най-много обичаш! Правиш интервюта, запознаваш се с интересни хора, трупаш опит и си щастлива! Парите ще дойдат по-късно. Повярвай ми, оказа се истина онова правило, че десет години работиш за името си, а после то работи за теб! Работи и учи!


Сега си на 18 години и не разбираш защо майка ти постоянно говори, че трябва да завършиш висше образование. Сега не разбираш, но после ще видиш, че има смисъл и ще завършиш две висши образования – право и икономика!”, пише Венета до своето по-младо Аз.В писмото до себе си водещата си казва, че се гордее със себе си, съветва се да си вярва повече и да не губи време в съмнения. Определя се като „истински воин на светлината”. Казва го смело, защото видяла как се справя „с всички трудности и изпитания до сега”. По-интересни са редовете, в които Венета пише: „Какво ще ти се случи в този живот - сама си избрала преди да се родиш, но няма как в момента да го знаеш.Ще го разбереш след като прочетеш книгите, които после ти стават любими”. Помества и заглавията на тези книги, които вероятно след като ги прочита, Венета осъзнава своята земна мисия. Една от тях й помогнала и да спечели голямата награда в „Сделка или не” през 2006 г. и Венета го съобщава на своето по-младо Аз за кураж. Разкрива и как го постигнала – с визуализация. Научила се след като прочела книгата „Метода Силва”.
„Всяко положено усилие се възвръща многократно. Всяко изкачване на стъпало, колкото и бавно да се случва е част от стълбата, която води нагоре. Търси знаците! Слушай интуицията си! Визуализирай повече! Представяй си какво искаш да ти се случи и то ще се случи!”, пише Венета и допълва, че се радва, че нейното по-младо Аз чете толкова много. Така било днес. Имала внушителна библиотека и четяла от 21,30 ч. до полунощ.„И към края на писмото ми, мила ми Венето, мое 18-годишно Аз, искам да ти дам един последен съвет – вярвай повече в любовта и не се отказвай от нея! Написах ти това писмо с цялата си любов, за да ти дам сили и енергия за битките, които ти предстоят! Изпращам ти го през времето и измеренията, и знам, че вече е при теб!”, завършва писмото си Венета.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
азз
преди 3 години
0
Зле сте с математиката! Между 40 год Венета и 18 год й бедно Аз има не 10, а повече от 20 години разлика!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени