Заради истерични пристъпи! Ръководството на БТВ прати Венелин Петков на психолог

3066
02 Април 2015, 13:00


Шефът на Венелин Петков от няколко месеца е под наблюдението на психолог, който полага всички възможни усилия, за да стабилизира емоционалното му състояние, научи HotArena!

 

Сеансите със специалиста са по настояване на висшия мениджмънт на телевизията, който се е видяла в чудо от истеричните изблици на бившия водещ. Петков не е имал друг избор, освен да приеме нетрадиционния подход на началниците си Павел Станчев и Вилма Павлова, които са му обяснили, че в противен случай ще му намерят заместник – за постоянно, разкрива „Всеки ден“.

 

Петков пое новините на Би Ти Ви преди повече от година и оттогава атмосферата в нюзрума на телевизията е нетърпима, споделят редови репортери. Старозагорецът не търпи чуждо мнение и налага своето с истерични крясъци и обиди.

 

Поне три пъти в седмицата той държи протяжни лекции на тема как се правят репортажи на журналисти с дълъг стаж, което им е крайно обидно. Освен това, тропайки по масата, редовно припомня, че „аз съм директорът на новините и ще правите, каквото ви казвам“.

 

„Аз искам“, пък е фразата, която Петков употребява по няколко десетки пъти на ден, отхвърляйки чуждото мнение. Никой обаче не смее да му се противопостави, тъй като дръзналите да го сторят, тутакси изпадат в немилост.

 

Последният пример е уволнението от миналата седмица на ключов продуцент на централната емисия и на двама от журналистите, работещи в сайта на телевизията. В същото време Петков се обгражда с ласкатели, които постоянно подхранват егото му.

 

Журналистите в телевизията се оплакват, че редовно изпадали в паника при ексклузивни новини, тъй като, както и да решат да ги отразят, Петков е недоволен. Следвали обиди и истерии. Подчертано диктаторският нрав на самовлюбения Петков е довел до оформянето на множество малки лагери в телевизията, които се събират да шушукат по кьошетата.

 

Това напълно е разбило останките от колектив в нюзрума, което пък се отразява на новините и на предаванията.

 

Пред тежкия характер на Петков е безсилна дори и бившата му екранна половинка и спътница в живота Гена Трайкова, която е заприличала на бледа сянка. Критиките на Петков не подминават и нея, като той дори си позволява да я унижава публично.

 

Тези особености на управлението на бившия водещ не са останали тайна за генералния директор на телевизията Павел Станчев, който се е хванал за главата и също трепери от Венелин. С наемането на психолог, който да уравновеси Петков, шефът на Би Ти Ви се надява на положителен ефект върху психиката на отговорния си кадър и спокойствие в цялата телевизия.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Kamberley
преди 2 години
0
How about, Guardians of the public trust ( purse ) versus the bought and paid for pandering, spendthrifts ?How about Accounting versus Marketing – that’s an age old division in private industry ?FOD vs NFOD ?Fiscal realists vs the pollyanna, rose colored glasses, apolTgists.ohe list is endless. All I can think of is a flock of head nodding sheep versus several loan wolves.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Kathreen
преди 2 години
0
Jos se pohjaisi valistusaatteelle, homot olisi lähetetty giljotiiniin jo ajat sitten.Eli siis vallankumousta edeltänyt Ranska, jossa homoja teloitettiin, perustui valistusajattelulle, ja vallankumouksellinen Ranska, jossa homous dekriminalisoitiin, perustui kreTiillisyytien?somt, kuinka kauan arvelet nykymenolla kestävän, että heteroseksuaalisuus kriminalisoidaan?Oma arvioni on miljardi vuotta.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени