Гала изритала Меги и Нели от „Търси се”

3639
23 Ноември 2014, 12:00


Телевизионното дуо Нели и Меги от „Търси се” има причина да е благодарно от сърце на колежката си Гала. Двете дами, които разкриват най-личните истории на актьори, певци и политици, можеше да си останат просто асистенти в предаването „На кафе” и днес да заместват Джуджи, научи HotArena.net.

 

Едно преждевременно освобождаване от работа обаче им отворило вратата за Би Ти Ви и ги накарало да се борят със зъби и нокти, за да имат собствено шоу, пише в. „Уикенд“.

 

От онези години Нели и Меги са преживели истинска житейска трансформация. Двете тъкмо пристигнали в София и започвали да си търсят работа, когато ги назначили в закритата днес телевизия „Ден”. Там тандемът правел нещо като настоящото си предаване, но пред много по-малък брой зрители. Журналистките изобщо не си и представяли някой ден да излязат от статута си на обикновени водещи в кабеларка и да пробият в национален ефир.

 

„Това са едни години, в които двете пътувахме с маршрутки, тролеи, влакове. Живеехме на квартири и се събирахме събота и неделя, за да мислим стратегии, как да пробием в голяма телевизия”, спомнят си водещите.

 

От този период днес няма и помен – Нели е щастливо омъжена за филмов продуцент, който и осигурява повече от приличен живот – пътувания по света, маркови тоалети и никаква нужда да живее от едната заплата. Нели пък след дълго лутане с мъжете, вече е семейна и има подкрепата на солиден бизнесмен. Мизерията в онези години обаче калили двете водещи, които видели от близо как работят някои от най-изтъкнатите им колеги.

 

След закриването на телевизия „Ден” двете водещи останали без работа за няколко месеца. Изправени на прага на бедността Нели и Меги приели да бъдат асистенти в „На кафе”. Двете помагали на Гала, като водели собствена рубрика. Идеята била тя да прерасне в предаване. Само месец по-късно обаче Гала решила, че вече няма нужда от асистентките и ги изпратила в отпуск.

 

„Това беше най-страшният ни период. Просто не е за разказване. Закриха телевизията и уж за половин година получихме рубрика при Гала. Издържахме само месец и ни освободиха. Трябваше да имаме предаване, но това така и не се случи и съвсем се отчаяхме”, разказват водещите на „Търси се”.

 

Естествено това не ги озлобило срещу русокосата им колежка от „На кафе”. Нели и Меги добре знаели, че не тя взима важните решения в телевизията. Само няколко месеца по-късно обаче в женското предаване на Гала започнали да гастролират често звезди от света на шоубизнеса и тя да им взима лични интервюта. Така на практика била копирана идеята на Нели и Меги, само че без тяхното участие.

 

Техният рицар с бляскави доспехи се оказва друга телевизионна водеща, която решава да ги измъкне от мизерията и да им даде шанс да се развиват. Спасителката им се казва Юлияна Дончева. Бившата царистка ги урежда да започнат работа в телевизия „Евроком”, докато си стъпят на краката. Заплатите са ниски, но стигат за да  може телввизионерките да има с какво да покриват разходите си.

 

„Спомням си колко срещи с продуценти сме имали. С Меги сме си купували специално дрехи, за да излезем с някой от тях. Точно преди да се отчаяме напълно се появи Денис Ризов и така вече 7 години работим с него”, спомня си Нели.

 

Периодът на адаптация отнема много време, но и до днес водещите на „Търси се” са благодарни на Дончеава, че им е дала шанс да упражняват професията си, а да не се откажат от нея поради финансови затруднения. И без да е нужно да го казват на глас, двете водещи са в тиха война с Нова телевизия, която така брутално ги е отлюспила от програмната си в момента, в когото са имали най-голяма нужда от подкрепа.

 

За това Меги и Нели многократно са подхващали медийна война с конкуренцията. Резултат от нея е предаването „Преди новините”, в което лицата на Би Ти Ви припознават собственото си предаване.

 

„Те няма да престанат да ни крадат, но зрителите винаги ще избират оригинала”, разпалват се по темата двете водещи.

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени