Кмет си прави реклама с болния треньор на Черноморец

984
30 Ноември 2011, 10:47


Новина, че треньорът на Черномо­рец Димитър Димитров-Херо ще бъде обявен за почетен гражданин на Бургас, долетя тази сутрин от морския град. Решението за това било взето на сесия на но­воизбрания местен парла­мент.

 

На нея с пълно едино­душие от 50 гласа общинс­ките съветници в морския град, по предложение на кмета Димитър Николов, гласували за удостоя­ването на Херо с почетното звание.

 
52-годишният специа­лист ще получи признание­то за популяризирането на спорта, треньорската професия и развитието на бургаския футбол.
 
 
Донякъде похвално! Но само донякъде. Тъй като признанието от общинарите в Бургас и техния началник, кмета, идва точно в момента, в който един от най-успелите треньори у нас се бори срещу рака.
 
 
Бившият селекционер на националния отбор бе покосен от рак на стомаха и в момента провежка курс от химиотерапия във Виена.
 
 
Точно заради това в решението на управниците на Бургас да признаят Димитров за един от най-достойните граждани на града, прозира повече политическа реклама, отколкото истинска признателност. 
 
 
Херо е во­дил през годините и двата местни отбора - Нефтохи­мик и Черноморец. През 1997 го­дина направи "шейфовете" вицешампиони. В момента трень­орът пише история с Чер­номорец, като след есенни­ят полусезон воденият от него тим е на трето мяс­то в шампионата.
 
 
Отличи­ето ще му бъде връчено на празника на града, 6 деке­мври, от кмета Николов.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
пи
преди 6 години
0
мищоци
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени