КОД: Ботокс

1699
03 Януари 2012, 18:00


Вече не само холивудските знаменитости, но и българките са психясали на тема ботокс и не се колебаят да използват свинския токсин, за да опънат лицата си. Безспорен факт е, че той дава бърз резултат и не отнема време за възстановяване, както е при пластичната хирургия.

 

Научете повече за чудодейния лек против старостта, преди да се решите на процедурата.

 

Какво е ботулинов токсин?

 

 

Пречистена субстанция, извлечена от анаеробната бактерия Clostridium Bolitinum, която блокира нервните сигнали от мозъка към мускулите. Чрез инжектиране на малко количество от нея в някой от лицевите мускули се блокира неговото свиване  и мястото се освобождава от постоянни мимически конвулсии. Така ботулиновият токсин изключва мускулите, причиняващи бръчки. Дълбоките следи по челото, между веждите и ъгълчетата на очите придават тъжен, сериозен или смръщен вид на лицето. Инжектирането на ботокс в подкожните мускули ги кара да се отпуснат.

 

 

Как действа терапията?

 

 

Ботоксът блокира импулсите към нервните влакна, които свиват мускулите в съответната зона. След процедурата те не могат да се свиват и това води до постепенно изглаждане на кожата поради липса на смръщвания и гримаси. Моделира се изражението на лицето и се открива погледът, който се крие зад смръщените вежди и чело.

Другите мускули, които повдигат веждите например, не се засягат, така че естественото изражение на лицето се запазва. Ботокс-терапията може да се комбинира и с други процедури като химически, лазерни пилинги и филинги за предпазване от нови бръчки.

Преди да се пристъпи към терапията, пациентът трябва да се консултира с лекар и сам да реши къде да му се инжектира ботокс. С точки се маркират зоните, където ще се вкарва подкожно токсинът.  Задължително е да се извърши от дерматолог или пластичен хирург. Използва се местна упойка и тънка като косъм игла. Следите от нея са малки червени петънца, които бързо изчезват. След сеанса е възможно да се получи леко зачервяване при по-чувствителна кожа, което минава за около 24 часа.

Токсинът, който се инжектира, е силно разреден с физиологичен разтвор, добавя се и адреналин, а процесът е без болка.

 

 

Млади за 10 минути

 

 

Процедурата трае само 5-10 минути . Ефектът се забелязва след 3 до 7 дни. След 4, 7 или 8 месеца действието му постепенно отслабва и свиването на мускулите се възвръща. Тогава инжектирането може да се повтори.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени