Милко Калайджиев прилапа 400 бона евросубсидия, но не за „пиленца”, а за туризъм

1575
23 Октомври 2015, 15:44


С прочутата си фраза „Я елате, пиленца, при батко!”, Милко Калайджиев вече ще омайва не млади девойки, а гости за своя хотел, който му донесе 400 бона евросубсидия, научи HotArena.

 

Мустакът на републиката отвори хотел за чудо и приказ в любимото си село Мезек, построен с пари от Програмата за развитие на селските райони. Във фонд „Земеделие“ били на седмото небе от кеф, като разбрали, че пари от тях ще взима не кой да е, а откривателя на чалгаджийки.

 

Милко бил толкова доволен, че е проектът му е спечелил финансира, че отишъл на крака да поздрави хората, които са го одобрили. Той им се отблагодарил с бутилки домашна ракия, дини от бостана и прясно уловена риба от язовира.

 

Шефовете и служителите в администрация също не му останали длъжни. Те така се развълнували, че му устроили посрещане като на президент, само без червения килим. Сериозни чиновници се наредили на опашка да се снимат с откривателя на Преслава и Анелия и да му искат автографи, пише „Всеки ден”. 

 

„Сумата, за която е одобрен, е повече от 376 хиляди лева. Кандидатствал е за тези пари по каналния ред. Няма далавера, всяка стотинка му е преведена законно“,твърдят запознати, за да не се почват спекулации.

 

Самият Калайджиев скромно обяснява, че е собственик не точно на хотел, а на къща за гости. Тя е само с 5 стаи, но за сметка на това разполага със сауна, фитнес и стая за масажи. Има също така хол, веранда, трапезария и кухня. Цялата къща може да се наеме срещу 300 лева през лятото и 400 през зимата, а стаята струва между 60 и 80 лева на вечер. 

 

 

„Явно Милко е опрял до поговорката, че музикант къща не храни, и е решил да става бизнесмен“, коментират негови колеги. Той е решил да припечелва по друг начин, след като участията му станали рядкост и то срещу нищожен хонорар.

 

Самият Калайджиев признава, че вече не му се занимава с лансиране на млади таланти, в което се слави като един от най-добрите. Със своите 64 години много по-приятен му се струвал тихият и еднообразен живот на селски хотелиер. 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ww
преди 2 години
0
Какви са тези евросубсидий какво е това нещо????взема 400хиляди ,за селска къща с 5 стаи???е той 400 хиляди точно никога няма да изкара от хотела,раздават си пари мангалите баси държавата!!!искат частен бизннес с евро пари!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени