Мутафова със специален статут в театрите: Взима по 3 бона на представление

1099
21 Април 2017, 17:00


Стоянка Мутафова е най-скъпоплатената българска актриса в момента, узна HotArena.

 

 

Великата театралка получава рекордните 3000 лева на представление, коментират къде с възхита, къде завистливо в кулоарите на Мелпомена. 95-годишната легенда е със специален статут из родните театри, заради което възнаграждението й е в пъти над това на колегите й. Името на Стоянка неминуемо пълни залите, заради което директорите еднозначно решили да я хоноруват по специален начин – хем заради заслуги, хем заради хъса й на близо век да се раздава още на сцената, пише „Таблоид“.

 

 

В момента Мутафова играе в столичния театър „Сълза и смях“, където е главно действащо лице в „Госпожа Стихийно бедствие“. Месечно има по 3 или 4 представления, като билетите се разграбват месеци преди това, именно заради играта на Стоянка. Цените на билетите са между 14 и 40 лева, но това не спира любителите на театъра да видят любимката си на сцена. Елементарна сметка показва, че великата комедиантка умело изкарва между 9 и 12 000 лева на месец с едва няколко часа на подиума – финансов рекорд, непостижим за когото и да е от останалите й колеги в гилдията.

 

 

Работните ангажименти за Стоянка обаче не са толкова леки и безпроблемни като за един млад и активен човек например. Дори за 2 часа на сцената, актрисата често изпада в странни състояния, продиктувани от възрастта й. Проблемите със зрението са най-сериозната й пречка, но стоенето права я изтощава, а често тя не може да контролира и физическите си нужди, заради което на няколко пъти е излизала от представление, за да се облекчи.

 

 

Говореше се, че съм на сцената с памперс, но няма такова нещо! Още се усещам и тичам бързо до тоалетната за минута“, откровена е Мутафова.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени