Мъжът на Рени в афера с източено ДДС (Певицата с акт от НАП за 36 бона)

6342
31 Юли 2014, 14:00


Мъжът на фолк дивата Рени, с когото доскоро съжителства – Борис Пилософ, е въртял ловки сделки с фирми, източили милиони ДДС и задлъжнели с корпоративен данък на хазната, научи HotArena.net.

 

 Бившият състезател по тенис на маса като пинг-понг е прехвърлял закъсали компании на беден циганин от „Орландовци”. После с Рени забягват чак в Израел и тук никой не им търси сметка, пише в. „Всеки ден“.

 

Парите, които фирмите на Пилософ дължат на хазната, се изчисляват в милиони. Например, само едно от дружествата, което е сменило набързо няколко собственика – „Крав Мага” (името  означава система за самозащита) е с над 33 млн. лв. задължения.

 

Фирмата е регистрирана през далечната 2001 г., точно когато чалгарката и бизнесмена стават гаджета. По-късно компанията се слива с ЕТ „Технос - Георги Телийски”. Междувременно Борис Пилософ купува още няколко фирми, затънали до гуша в дългове към данъчните. Той обаче няма ни най-малко намерение да покрива финансовите им ангажименти. Набързо ги прехвърля на някой си Мирослав Тодоров Ценов.

 

Въпросният Ценов е типичен бушон за дедесарски измами -  маргинализиран човечец, епилептик, докаран в столицата от циганската махала във Видин. Роденият през 1982 г. Ценов е „собственик” на над 40 фирми, показва справка в Търговския регистър. Още по-любопитно е да се види от кого той е „купувал” компаниите с огромни задължения.

 

 Сред имената са както бивши мутри и мутреси, така и мастити бизнесмени. Там например са хора от най-близкия кръг на покойния Карамански, а също и бизнесмена Митко Събев. Седалището на тези затънали в дългове кухи структури се намира в столичния квартал „Орландовци” и по-точно  на ул. „Нешо Бончев”.

 

Мъжът на Рени се оказва архитект на класическа схема за данъчни измами, но от това няма никакви последствия за него. Може би защото винаги е бил обкръжен от подходящи хора с мощни връзки във властта.

 

Най-любопитната история обаче е свързана с фирма „Семпер Флорит”. Тя също е вкарана в „портфейла” на сиромаха Мирослав Ценов. Компанията първоначално е собственост на Аспарух Пилософ, брат на Борис. Тук трябва да изясним, че по-малкият брат Пилософ не е случаен човек. Завършил е журналистика и по времето, когато Румен Овчеров е икономически министър,

 

 

 

Аспарухов Пилософ е в неговия политически екип - той е шеф на пресцентъра на министерството, а по-късно и шеф на кабинета на министъра. Днес е координатор стратегически проекти на Българския икономически форум, както и изпълнителен директор на Фондация за енергийни политики и стратегии.

 

По времето на Тройната коалиция обаче, когато става директор връзки с обществеността и протокол на икономическото министерство, той набързо „продава” фирмата си „Семпер Флорит” на брат си Борис.

 

След това тя влиза в съдружие с няколко задлъжнели  фирми, сред които е ЕТ „Джакомо - Борис Пилософ”. През 2008 г. тази структура отива в „Орландовци” в списъка на Мирослав Цанов. ЕТ „Джакомо - Борис Пилософ  се оказва обаче „работно място” на видния сикаджия Румен Николов-Пашата.

 

Оказва се, че той е получавал от тази фирма заплата от 6500 лв. месечно през 2003 г. Когато данъчни се захващат с фирмата, се оказва, че договорът на Пашата бил формален и той няма трудово досие. Според експерти, такъв тип договори се правят само, за да се оправдаят разходи.

 

По времето, когато Борис Пилософ енергично прехвърля дедесарските фирми към рома Ценов, самата Рени е подгонена от данъчните. Написан й е акт за 36 000 лева. Данъчните откриват, че богатството на Рени, щедро рекламирано от самата нея в медиите, не отговаря на доходите, които е декларирала. Тя, разбира се, веднага обжалва в съда. Факт е обаче, че преди да изчезне в Израел, Рени Гайтанджиева става първата фолкпевица с данъчен акт.

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Отвратен
преди 2 години
0
Какви са тези измамници които ни ги хвалите,ако това е истина защо не са в затвора и кой ги прикрива?Измамниците у нас заемат високи постове,това не е държава!!!!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени