Подари Великденска вечеря на човек в нужда!

1630
07 Април 2015, 13:55


Подари Великденска вечеря, на човек в нужда. 11.04.2015 Бъди Човек

 

Организира се ден, в който да се ПОДАРИ топла и вкусна вечеря или просто от сърце да се напазаруват и подарят най-необходимите продукти за един човек в нужда.

 

КОГА?

 

11 Април 2015 – Великденски празници. Когато всички трябва да покажат добрина, да се организира една масова приятна изненада.

 

КАК СЕ ПРОЦЕДИРА?

 

Според проведените анкети и мнения 70% от участващите в инициативата познават бедни пенсионери, на които биха искали да помогнат. Поговорете с тях, вижте от какво имат нужда. Напазрувайте им най-необходмото като пакет храна ( например брашно, олио, захар, консерви, пиле, леща, боб и др. ), добавете при възможност една топла вечеря. Направете вашата изненада на 11.04 – посетете ги в дома им, занесете им даровете, поговорете с тях. Според 60% от анкетираните възрастни хора, най-приятната им изненада би била някой да ги попита „ как са? „ . Някой да посвети минутка внимание на възрастен човек!

 

– Не познавате? Пишете в групата на събитието от вашия град/село. Или в най-лошия случай- имате цял месец да намерите. Просто се огледайте пред супермаркета или пощата.

 

КОЙ ГО ОРГАНИЗИРА?


Всеки човек се самоорганизира. Според проучването на всеки 10 човека – 8 познават беден пенсионер в нужда. Има създадени събития за всеки град, в който всички ще имате възможност да се групирате и заедно да направим 11 април в ден, почитащ пенсионерите в нужда.

– Не забравяйте да пробвате контакт с местните супермаркети за подкрепа. Винаги биха пуснали отстъпка за такава инициатива.

ИМА ЛИ ФИНАНСИРАНЕ?

Няма финансиране. Всеки сам финансира своята инициатива. Който желае и има възможност, може да помогне на един или повече хора. На местно ниво, може да се организира локално събиране на средства и доброволци да раздадат храна от името на заети хора – дарители.

ЗАЩО САМО КЪМ ПЕНСИОНЕРИТЕ?

Таргет групата ще бъдат крайно нуждаещите се български пенсионери. Представете си какво е да оцеляваш едва със 155 лева на месец. Те са крайно недостатъчни в декемврийския месец и този жест на толерантност и уважение към възрастните е въпрос на лична отговорност.

ЗАЩО В ЕДИН ДЕН И КЪДЕ ?

 

Идеята е да се направи в цяла България в един ден и всички да спазят една дата и сроден тип на събитието. Има ден на детето, ден на жената… но няма ден на българския пенсионер в нужда. ЗАЩО? Трябва да покажем уважение и признателност. Ние сме хора и имаме сърца, трябва да се подкрепяме взаимно за по-добър живот в България.

КОЙ НЕ МОЖЕ ДА УЧАСТВА?

МОЛИМ, нито една политическа партия да не участва. Няма как да позволим такова истинско събитие да се превърне в безплатен ПР на хиени. Всеки който участва, участва като индивид по собствена преценка, напълно БЕЗКОРИСТНО.


Кирил Димитров - основен създател на инициативата.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени