Скандал! Асен Блатечки и Калин Врачански присвоиха представление на колеги (Вижте наглата измама)

1961
26 Февруари 2017, 10:45


Асен Блатечки и Калин Врачански прецакаха колеги от "Българска армия", научи HotArena.


Двамата актьори репетират усилено представлението "Емигранти", което от години се играе от щатните актьори на театър "Българска армия" Милен Миланов и Александър Дойнов, заради турне в САЩ по Великден, мълви се из театралната гилдия, предават от ПИК.


Двамата актьори ще играят в 10 града, сред които Чикаго, Атланта, Ню йорк, Сиатъл, Сан Франциско и др .


Звездите от "Стъклен дом" и "Фамилията" ще представят "Емигранти" зад океана като продукция на Драматично-куклен театър "Константин Величков"-Пазарджик и то като комедия, сменен продуцент и режисьор. Същото е името само на преводачката Светлана Панчева, което фигурира и в афиша на оригинала "Емигранти", част от репертоара на "Българска армия".


Интересно дали госпожа Панчева е превела текста на покойния вече Славомир Мрожек хем в драматичен, хем в комедиен вариант, или просто организаторите разчитат на лаишки подход и подценяват нейно величество публиката, чудят се в арт средите.


Висящ стои и въпросът дали са уточнени правата за ползването на текста към пиесата или и тук актьорите се надяват да не се обърне внимание на "измамата" и, че няма как да се разбере за игрите им, тъй като Калин и Асен в България никъде все още не са играли "Емигранти" като свое представление. То не фигурира и в програмата на Пазарджишкия театър.


"Не ги е срам, не им прави чест! Толкова ли няма какво друго да представят на българите в Америка, че трябваше да взимат хляба на колеги. Още повече, че Милен и Сашо Дойнов пътуваха из Европа с "Емигранти" и пожънаха голям успех, който можеха да повторят и в Америка. Поне името да бяха сменили... ", коментират актьори от "Българска армия", след като видели в социалните мрежи създадено събитие за гастрола на Блатечки и Врачански с комедийна версия на постановкатата на техните колеги.


Най-голям успех оригиналът на "Емигранти" постигнал в Щвейцария, където Милен Миланов и Александър Дойнов били на гострол през миналата година. На едно от представленията дори е присъствала посланичката ни страната - Меглена Плугчиева, която ръкопласкяла на професионализма на двамата актьори, изправена на крака. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени