След 30 години работа в БНТ: Радина Червенова излиза в пенсия!

4351
19 Април 2015, 16:41


Водещата на новините Радина Червенова вече се готви да излезе в заслужена пенсия, научи HotArena!

 

Новинарката е част от БНТ повече от 30 години, за които се превърна в емблема на медията и запазена марка. С всеки изминал сезон обаче журналистката се доближава по-близо до момента, в който да остави телевизията зад гърба си и да се отдаде на хобитата и интересите си, пише „Уикенд“.

 

„Нормално е рано или късно да сляза от ефир. За мен нищо не е на всяка цена. Тази работа не е била най-голямата ми мечта или желание на живот и смърт. Просто се случи и такъв е бил пътят ми. Няма да чакам момента, в който ще ме поканят да си ходя.”, отсича новинарката, когато я запитат до кога смята да постъпи в заслужена почивка.

 

На 57 години на Радина вече отдавна й е време да вземе подобно решение. Не суетата и амбицията обаче я възпират да предприеме пенсионирането си. Червенкова всъщност стои на щат, защото в момента в държавния канал се чувствала отчайваща липса на качествени кадри за новините. Причините били съвсем банални – частните канали дръпвали всички по-успешни и даровити репортери.

 

Привличали ги с по-високо заплащане и условия, а журналистите не се колебаели да оставят държавната медия. В БНТ останали само най-отдадените на каузата й телевизионери, а в последно време познатите лица ставали все по-малко. Така пред шефката на Канал 1 Вяра Анкова не оставало нищо друго освен да се примоли на Радина да остане, защото не можела да й намери достойна заместничка.

 

Дотогава журналистката била готова да работи, за да не оставя празнина в екипа на новините. След това обаче се виждала като щастлива пенсионарка, която най-накрая ще има време за своите собствени нужди и тези на децата си. „Какво повече му трябва на човек от една къща на морето, например в Италия”, разкрива съкровените си мечти за пенсионирането телевизионната звезда.

 

Съпругата на Коко Каменаров не веднъж е споделяла, че е влюбена в професията си и е готова на всякакви жертви в нейно име. Макар да е майка на 4 деца Радина е успяла да си заслужи имиджа на кариеристка сред колегите си. И въпреки че повече от 30 години е на екран, журналистката всеки път изпитвала притеснение преди да бъдат включени камерите.

 

Заради службата си в националния канал Радина не си позволява да се изпуска и на 57 тялото й може да засрами и младо момиче. Тя се поти почти всеки ден във фитнеса и тренира дори след изтощителен ден.

 

Така успявала да разтовари стреса, освен всичко друго. И макар далеч от първата си младост новинарката продължава да учи нови и нови неща, за да е в крак с модерното в работата си. Завистници пък тръбят, че за да не изглежда стара се подлага на редовен ремонт на лицето. На тези коментари обаче водещата не обръща внимание.

 

„Който има смелостта, да се оперира, ако това ще го направи щастлив. Аз не съм го правила, защото ме е страх, а и не обичам изкуствените неща. Така се губи голяма част от гримасата, мимиката и всичко, което прави излъчването уникално. По-добре постоянно да поддържаш лицето си”, отсича водещата.

 

Самата тя вече се замисля за момента, в който ще се грижи за тялото си само с естествени способи – слънце и солена вода. Веднага след като приключи с кариерата си на екран Червенкова иска да навакса пропуснатото през годините с пътешествия. Имало толкова много места, които желае да посети, че нямало да й е никак скучно далеч от медиите.

 

„Да чукам на дърво, голяма част от мечтите ми са се сбъднали. Още не съм загубила желанието да правя щуротии в най-хубавия смисъл. И двамата с Коко обожаваме да сме край вода. И двамата в детството си сме били свързани с Варна. Може би затова обичаме морето във всеки сезон. Представяме си и къща на море, защо не? Още една сбъдната мечта”, споделя журналистката.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Михаела
преди 3 години
-1
Направо ме разбиха като писаха че е на 57...много 37 годишни могат само да си мечтаят да изглежда така. Скоро я гледах в ефир и си мислех...тази жена на колко ли е години, че не остарява?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Нина
преди 3 години
-1
Изглежда страхотно! Журналист от старата класа, дето наистина имаха класа. А не като сега и куцо и сакато, дето 2 приказки не може да каже, става новинар, водещ и т.н
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Перфектна
преди 3 години
-1
Тя е без конкуренция и в държавната, и в частните медии. Към нея мога да добавя като достойни за мястото й само Филипа от бнт2 и в известна степен Виктория от бтв, защото са не само красиви, а и симпатични, с топъл и дружелюбен глас, обрано поведение и природна класа.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Таня
преди 3 години
-1
Много красива и интелигентна жена.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени