Столична галерия подкрепя млади художници

991
27 Януари 2013, 11:00


Новосъздадената галерия „VIP“ , която вече разполага с над 300 произведения на изкуството, не залага единствено на познати имена, но и на нови таланти. Авторите са предимно български. По този начин не само се съхранява родното изкуство, но и се подпомага неговото развитие занапред.

 

Галерията открива нови талантливи художници от Национална художествена академия и им дава поле за изява. Инициативата е похвална, тъй като повечето разчитат на утвърдени имена, като по този начин несъзнателно спират развитието на българското изкуство и го обричат на застой.

 

Картинната галерия „VIP“ е с повече от 14 изложби. Неин собственик е г-н Светослав Кантарджиев, инициатор на идеята да се подкрепят младите художници от Академията. В сайта на галерията могат да се разгледат 250 от всички над 300 произведения на изкуството, заедно с имената на художниците и тяхна кратка биография.

 

Припомняме, че Национална художествена академия е най-старото българско висше училище за художници. Много са възпитаниците на учебното заведение, които с таланта си са прославили България по света, особено от специалностите „Живопис“ и „Графика“.

 

Именно заради това галерия „VIP“ решава да обърне по-голямо внимание на младите художници и да им даде поле за изява. По този начин се стимулират талантливите рисувачи да не се отказват от това поприще, а да търсят път към изкуството. За да докажат, че художник къща изхранва.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени