За първа година в България: Фестивал на балканската музика и кухня в троянското село Орешак

1823
31 Юли 2016, 20:00


За първа година ще се проведе „Фестивал на балканската музика и кухня“ в с. Орешак, Троян в периода 3-5 септември.

 

 

Голяма и китна поляна, в непосредствена близост до Националното изложение на художествените занаяти и изкуства в с. Орешак, ще събере няколко хиляди запалени балканджии!

 

 

Идеята на този фестивал, организиран от двама местни бизнесмени – Красимир Батолов и Валентин Бечев, е да се опознае културата на нашите съседки по граница, тъй като балканската музика отдавна е в кръвта и на българите.

 

 

Всичко ще започне на 3 септември от 10 часа. От толкова ще стартират и програмите през следващите дни, като на 5-и фестивалът ще приключи по обяд. Важно: Входът е свободен!!!

 

 

Подробности:

 

 

3 септември: Музика на народите, арт работилница (керамика, рисуване, дърворезба), състезание по пейнтбол, шоу програма на кукери, танцови ансамбли от цяла България, състезание по надяждане, шоуто на балет „Нова“;

Около 20 часа ще бъде грандиозното откриване на фестивала – водещ ще бъде Тамара Кривлева – (хореограф на адреналинките от предаването „Господари на ефира“ и част от балет „Нова), след него следва концерт на големия Бобан Здравкович.

 

 

4 септември: Балкански кулинарен конкурс (ястията ще бъдат оценени от мастър шефове от България и Балканите), турнир по табла, танцов уъркшоп; през цялото време на сцената ще звучат различни оркестри, които ще изпълняват балканска музика; непосредствено преди големия концерт, адреналинката Яна Христова ще представи най-новото си TWERK шоу.

Вечерта сцената ще взривят Йордан Йончев – Гъмзата и неговият бенд GBS!

 

 

За всичко, свързано с фестивала, може да се допитате до организаторите на „Фестивал на балканската музика и кухня“ на посочения телефон: 0889 15 15 44Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени